Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V Libereckém kraji proběhla speciální kontrola dodržování rychlostních limitů

KRAJ – Policisté dohlíželi na dodržování nejvyšší dovolené rychlosti jízdy na silnicích Libereckého kraje. 

Ve dnech 20. a 27. září probíhaly v celé České republice speciální kontroly dodržování rychlostních limitů, ne jinak tomu bylo i v Libereckém kraji.

Celorepubliková akce ROADPOL RYCHLOST byla realizována na základě priorit nastavených v rámci Policie ČR a rovněž s ohledem na skutečnost, že nedodržování rychlostních limitů je dlouhodobě nejtragičtější příčinou dopravních nehod.  

V Libereckém kraji bylo do akce nasazeno více jak pěd desítek policistů dopravní a pořádkové policie, kteří zkontrolovali 296 vozidel.

V rámci provedených kontrol policisté zjistili celkem 244 přestupků, z nichž vyřešili 233 na místě blokovou pokutou, celkem za 149 900 Kč a 11 přestupků oznámili do správního řízení.

Nejčastějším přestupkem řidičů bylo nedodržení nejvyšší dovolené rychlosti jízdy (180 skutků), dále pak nepoužití bezpečnostních pásů (22 skutků), nevyhovující technický stav vozidla (10 skutků) a držení telefonu nebo jiného hovorového zařízení při řízení vozidla (8 skutků).

Kontrolám se nevyhnuli ani motorkáři, kdy dva z nich byli za přestupky vyřešeni policisty na místě blokovou pokutou.

Jízda po dálnici bez dálniční známky se nevyplatila dvěma řidičům, které v rámci kontrol zastavili policisté. Přestupky řidičů vyřešili policisté na místě blokovou pokutou v celkové výši 5 000 Kč.

Na závěr upozorňujeme řidiče vozidel, že kontrolujeme dodržování rychlostních limitů nejen při dopravně bezpečnostních akcích, ale i při běžném výkonu služby.


3.10.2023
nprap. Martina Frýdová
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem