Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V Leskovci vykradli dům

VSETÍNSKO: Zloděj kradl, když byli majitelé v práci.  

Hornolidečtí policisté pátrají po zloději, který vykradl včera během dne rodinný dům v Leskovci. Z domku si zloděj odnesl zlaté šperky za několik desítek tisíc korun.
 
Včera ráno odešla postupně celá rodina bydlící v domku v Leskovci do zaměstnání. Poslední člen opustil dům krátce po sedmé hodině ráno, přičemž domek jako obvykle uzamkl. Když se kolem půl třetí odpoledne sedmapadesátiletý majitel vrátil domů, spatřil doslova spoušť. Ve všech pokojích byly vyházené věci ze skříněk a šuplíků na podlaze a všude se svítilo. Když vešel do patra domku, uviděl vypáčené balkonové dveře. Vtom okamžiku volal policii. Společně s manželkou pak zjistili, že jim zloděj ukradl veškeré zlaté šperky za několik desítek tisíc korun. Po pachateli, nebo pachatelích pátráme, v případě dopadení a prokázání viny jim za trestné činy krádež vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Policisté provedli na místě ohledání místa činu a další nezbytná šetření. Od svědků zjistili, že se po Leskovci pohybovalo osobní vozidlo s osádkou lidí tmavší pleti. Žádáme veřejnost, která osádku lidí viděla, nebo se s ní nějakým způsobem dostala do kontaktu, ať volá linku 158 nebo přímo hornolidečským policistům na tel. 974 680 721. Děkujeme.
 
 
19. srpna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem