Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V kraji se uskutečnila další z dopravně bezpečnostních akcí TISPOL

KRAJ/LIBEREC – Policisté dohlíželi na dodržování pravidel silničního provozu. 

Ve dnech 16. a 18. října proběhla celorepubliková dopravně bezpečnostní akce TISPOL zaměřená na dohled na dodržování pravidel silničního provozu, zejména na nákladní a autobusovou dopravu. Akce byla primárně zaměřena na technický stav vozidel, ADR, platnosti dokladů, hmotnostní limity a přepravu nadměrných nákladů a jejich upevňování. V rámci spolupráce s Mobilní expertní jednotkou Centra služeb pro silniční dopravu proběhlo 18.10. také nízkorychlostní kontrolní vážení. V celém průběhu dopravně bezpečnostní akce policisté pátrali po osobách a věcech, zaměřili se na problematiku nelegální migrace, pašování drog a ilegální přepravu zbraní. V souvislosti s plněním priorit Krajského ředitelství policie Libereckého pro rok 2019 byly prováděny také kontroly povinnosti poutání řidičů a spolujezdců.

Během akce bylo kontrolováno bezmála padesát vozidel, přičemž policisté zaznamenali na třicet šest dopravních přestupků. Blokovou pokutou v příkazním řízení policisté vyřešili devatenáct přestupců a uložili pokuty v hodnotě bezmála osmnáct tisíc korun. Jeden z kontrolovaných řidičů porušil nejvyšší povolenou rychlost. Další dva z řidičů nepoužili bezpečnostní pás a u devíti vozidel policisté zjistili jejich nevyhovující technický stav. Dalších sedmnáct přestupků pak muži zákona oznámili správnímu orgánu.

Za tři porušení zákona o silniční dopravě byly uloženy pokuty v hodnotě 4400,- korun a pět případů bylo oznámeno správnímu orgánu.

 

22. října 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem