Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V kraji havarovali dva řidiči pod vlivem alkoholu

LIBERECKO/JABLONECKO - Dva řidiči, kteří nezvládli řízení motorových vozidel, havarovali včera v Libereckém kraji. 

Včera odpoledne se v Libereckém kraji staly dvě dopravní nehody, při kterých havarovali řidiči pod vlivem alkoholu. Oznámení o první z nich policisté přijali krátce po půl čtvrté. Řidič s vozidlem Dodge Nitro jel v Liberci v ulici Nad Kyselkou a následně pokračoval přes přilehlé travnaté louky až do katastru Vratislavic nad Nisou, kde nezvládl řízení při jízdě v prudkém svahu a s vozidlem se přetočil na střechu. Krátce po šestnácté hodině policisté v dechu tohoto řidiče naměřili hodnotu alkoholu 1,86 promile. Řidič havarovaného vozidla s naměřenou hodnotou souhlasil a k požití alkoholu před jízdou se přiznal. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Veškeré okolnosti této události i nadále šetří policisté z Obvodního oddělení Liberec - Vratislavice.

Druhá nehoda se stala v šestnáct hodin na Jablonecku. Řidič s vozidlem Škoda Octavia jel ve Smržovce v ulici Jana Švermy ve směru od Tanvaldu do Nové Vsi nad Nisou, kde se při projíždění levotočivé zatáčky údajně zalekl protijedoucího vozidla, následně strhl řízení vpravo, vyjel mimo vozovku a následně postupně narazil do tří kamenných patníků. Provedeným šetřením policisté zjistili, že tento 34letý řidič nevlastní příslušné řidičské oprávnění a navíc v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 1,72 promile.  Řidič s naměřenou hodnotou souhlasil a policistům přiznal, že před jízdou vypil tři panáky rumu a dvě piva. Ke zranění osob nedošlo. Tuto dopravní nehodu šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

V obou případech již policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a oběma řidičům, kteří pod vlivem alkoholu havarovali, v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.


14. 4. 2020
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Smržovka (1)

DN Smržovka (1) 

Detailní náhled

DN Smržovka (2)

DN Smržovka (2) 

Detailní náhled

DN Smržovka (3)

DN Smržovka (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem