Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V kradeném a přes zákaz

LITOMĚŘICKO – Jeho jízdu ukončila nehoda… 

Obvinění pro trestné činy krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si v těchto dnech převzal 30letý muž z Ústecka. Obviněný měl na jedné z lovosických čerpacích stanic odcizit nezajištěné osobní motorové vozidlo, s kterým měl odjet na Ústecko. Dále pak na jiné čerpací stanici měl natankovat pohonné hmoty za více než 1 tisíc korun a poté bez zaplacení odjet. Jeho jízdu ukončila až dopravní nehoda, kterou měl v Ústí nad Labem a kde byl také zadržen. Dále se ukázalo, že vozidlo měl řídit, ačkoliv měl vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Škoda je odhadnuta na více než 150 tisíc korun a v případě soudem uznané viny hrozí obviněnému až pětileté vězení.

Daleko neutekl…

Do nákupního centra v Litoměřicích se vydal s nekalými úmysly devětadvacetiletý muž z Roudnicka. Vybrané zboží ukryl při sobě a chtěl ho odnést bez placení. Nezákonného jednání si všiml personál prodejny, který se snažil nepoctivce zadržet. Ten se však dal i se svou kořistí na útěk. Daleko nedoběhl, neboť narazil na policistu, který ač ve svém osobním volnu, konal a prchajícího lapku zadržel. Případem se nyní zabývají litoměřičtí policisté.

Poškozené vozidlo

Litoměřičtí policisté pátrají po totožnosti neznámého vandala, který v ulici Rooseveltova poškodil vozidlo. Majitelka nechala automobil zaparkovaný na ulici. Když druhý den ráno přišla, čekalo na ni nemilé překvapení. Kdosi na laku karoserie vyryl rýhy a poničil zadní blatník. Na opravu bude muset majitelka vydat nejméně 15 tisíc korun. Skutek je vyšetřován jako trestný čin poškození cizí věci.

Litoměřice, 7. 11. 2019, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem