Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V koupelně našla cizího muže, který údajně hledal nádraží

ČESKOLIPSKO - Z porušování domovní svobody se zodpovídá 39letý recidivista. 

Cizího muže potkala v úterý kolem osmé hodiny ranní v koupelně svého rodinného domku v Liberecké ulici v České Lípě 74letá majitelka. Na otázku, co u ní domá pohledává, jí odpověděl: "Nevíte, jak se dostanu na vlakové nádraží?" Žena ho z domu vykázala a když odešel, kontaktovala naši tísňovou linku 158.

Operační důstojník na její adresu vyslal okamžitě hlídku, která podezřelého návštěvníka vypátrala ještě nedaleko místa činu. Policisté zjistili, že se jedná o  39letého muže z Moravskoslezského kraje, který 16. července letošního roku opustil brány věznice v Rýnovicích na Jablonecku, kde si odpykal čtyřletý trest odnětí svobody za krádeže vloupáním a za porušování domovní svobody. Návrat na svobodu údajně oslavil se svým kamarádem z Českolipska a od té doby se tu zdržuje. Přitom by prý rád odcestoval za svou rodinou na Moravu, což se mu zatím nepodařilo. Do rodinného domu v České Lípě vnikl neuzamčenými vstupními dveřmi.

V souvislosti s tímto deliktem čelí novému trestnému stíhání ve zkráceném přípravném řízení, ve kterém se zodpovídá z přečinu porušování domovní svobody. Za to ho soud může vrátit zpátky do vězení na další tři roky.

28. 7. 2021
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem