Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V Jizeře na Malé Skále vyhasl život cyklisty

JABLONECKO - Pátek večer se stal osudným pro staršího cyklistu, který jel po cyklostezce mezi Malou Skálou a Líšným. Ze zatím nezjištěným příčin došlo k jeho pádu do řeky, kde utonul. 

V pátek večer, krátce před devátou hodinou, jsme na tísňovou linku 158 přijali oznámení ze Zdravotnické záchranné služby o nálezu utonulého cyklisty v Jizeře na Malé Skále. 

Na Zdravotnickou záchrannou službu oznámil muž, žel jel po cyklostezce z Malé Skály na Líšný a u cyklostezky, na břehu řeky, si povšiml jízdního kola svého kamaráda, se kterým se krátce před tím viděli v hospodě. Následně uviděl bezvládného tělo v řece Jizeře a okamžitě volal na linku 155 a snažil se svému kamarádovi poskytnou první pomoc.

Na místo přivolaný lékař i přes veškeré oživovací pokusy musel bohužel kostatovat smrt. 

Operační důstoujník na místo vyslal kompletní výjezd včetně kriminalistického technika. Na místě zasahovali i hasiči. Policisté následně zjistili totožnost cyklisty, kdy se jednalo o 60letého muže a zároveň o této tragické události vyrozuměli jeho rodinu. 

Co bylo příčinou úmrtí, by nám měla objasnit až nařízená soudní pitva, jejíž součástí bude i toxikologické vyšetření. Případem se nyní dále zabývají jablonečtí kriminalisté, kteří budou  zjišťovat, jak k této tragické události došlo. 
 

28. 9. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem