Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

V Jihlavě soutěžili dopravní policisté

KRAJ VYSOČINA: Krajské kolo soutěže Regulovčík roku 2012 zná své vítěze 

Dva dopravní policisté z Krajského ředitelství policie kraje Vysočina budou v září reprezentovat náš kraj na celostátní soutěži dopravních policistů Regulovčík roku 2012 v Ostravě. Do Ostravy pojedou soutěžit policisté, kteří se umístili na prvních dvou místech v rámci prvního ročníku krajského kola soutěže dopravních policistů Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Naše krajské ředitelství budou v Ostravě reprezentovat pprap. Bc. Tomáš Procházka z oddělení silničního dohledu a nstržm. Michal Baše z Dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod.
 
V pátek 17. srpna 2012 změřili dopravní policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina své praktické dovednosti a teoretické znalosti v rámci krajského kola soutěže dopravních policistů.  Soutěž se na krajské úrovni konala na Vysočině poprvé a byla tak založena nová tradice. Soutěže se zúčastnilo celkem čtrnáct dopravních policistů a zastoupena byla také jedna žena. Jednalo se o policisty ze všech dopravních inspektorátů, oddělení silničního dohledu a dálničního oddělení Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. „Účelem krajské soutěže bylo prověřit teoretické znalosti a praktické dovednosti dopravních policistů na krajské úrovni. Krajská soutěž měla teoretickou a praktickou část. Teoretická část soutěže a jízdy zručnosti se konaly v areálu Polygonu Autoškoly Musil v Jihlavě,“ uvedl vrchní komisař odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina kpt. Mgr. Petr Halán. Po absolvování první části soutěže – testů a jízdy zručnosti - se policisté přesunuli na frekventovanou křižovatku ulic Hradební, Znojemská a Brněnská u City Parku v Jihlavě, kde museli prokázat své umění v řízení provozu.
 
„Teoretická část zahrnovala test z pravidel silničního provozu a test z odborných znalostí právních předpisů. Na vypracování testu z pravidel silničního provozu měli účastníci stanovený časový limit,“ doplnil k pravidlům Petr Halán. Jízda zručnosti byla pro samotné soutěžící velice atraktivní částí soutěže, neboť se sestávala kromě jiného také z jízdy na speciální smykové desce, kde se vozidlo soutěžícího policisty dostalo do nečekaného smyku a policista musel dokázat včas a hlavně správně zareagovat. Při jízdě zručnosti se soutěžící museli poprat  se slalomem mezi kužely, couváním do řady stojících zaparkovaných vozidel, otočením vozidla na malém prostoru a zastavením auta na určeném bodě.
 
V krajském kole soutěže nejlépe obstál a první místo obsadil pprap. Bc. Tomáš Procházka z oddělení silničního dohledu. „Velmi zajímavá byla jízda na polygonu. Výhodou bylo, že jsme jezdili s vozidlem, které denně používáme při výkonu služby. Mohli jsme si tak vyzkoušet, jak by auto reagovalo například při smyku,“  řekl vítěz po skončení jízdy zručnosti. Teoretická část byla podle slov Tomáše Procházky poměrně snadná, protože testy se týkaly oblastí, s nimiž dopravní policista  denně pracuje. „Nejnáročnější bylo řízení křižovatky, protože někteří řidiči na naše povely nedokáží správně reagovat, stejně tak signály neznají ani chodci,“ doplnil Tomáš Procházka.  Na druhém místě se umístil nstržm. Michal Baše, který je služebně zařazen na Dopravním inspektorátu Havlíčkův Brod. Třetí v soutěži skončil pprap. Jiří Trnka z oddělení silničního dohledu. Krajské kolo soutěže dopravních policistů se vydařilo a všichni dopravní policisté prokázali své znalosti v teorii, ale především v praxi. Dvojici, která bude náš kraj reprezentovat na celostátním finále v Ostravě, budeme držet palce a přát co nejlepší umístění.
 
mjr. JUDr.  Dana Čírtková, vrchní komisař
18. srpna 2012
 
 
 
Odkazy do noveho okna

Regulovčík  6

Regulovčík 6 

Detailní náhled

Regulovčík 1

Regulovčík 1 

Detailní náhled

Regulovčík 2

Regulovčík 2 

Detailní náhled

Regulovčík 3

Regulovčík 3 

Detailní náhled

Regulovčík 4

Regulovčík 4 

Detailní náhled

Regulovčík 5

Regulovčík 5 

Detailní náhled

Regulovčík 7

Regulovčík 7 

Detailní náhled

Regulovčík 8

Regulovčík 8 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem