Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V hradeckém lese u Koliby se postupně srazila čtyři auta

HRADECKO - Jedna osoba odvezena do nemocnice, hmotná škoda na vozidlech činí přes půl milionu korun  

Nehoda v lesním úseku - foto č. 4
Jednu odvezenou osobu do nemocnice a hmotnou škodu přes půl milionu korun si včera v úterý 17. dubna 2012 krátce před jedenáctou hodinou dopoledne vyžádala postupná srážka čtyř vozidel v lesním úseku (u Koliby) na 113 kilometru silnice první třídy číslo 35 mezi Hradcem Králové a Býští .

Ten den zhruba deset minut před jedenáctou hodinou dopoledne jedenapadesátiletý řidič (cizinec) nákladního vozidla Renault Magnum s návěsem Schmitz zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy hustotě provozu na silnici a nezastavil svou nákladní soupravu na vzdálenost, na kterou měl rozhled a zezadu narazil do zadní části návěsu Schmitz Cargobull, který byl zapojen do soupravy s tahačem Scania. Jehož řidič zastavil ve svém jízdním pruhu z důvodu situace vyvolané v silničním provozu před ním.
Následně do návěsu stojícího vozidla Renault Magnum, z důvodu účasti na dopravní nehodě, zezadu narazil řidič vozidla Fiat Ducato. Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a zejména dopravní situaci před sebou.
Poté do vozidla Fiat Ducato zezadu narazila řidička vozidla Audi A8, která pravděpodobně nedodržela dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za před ní brzdícím vozidlem Fiat Ducato.

Dechová zkouška u všech účastníků dopravní nehody skončila s negativním výsledkem. Z místa dopravní nehody byla sanitkou odvezena spolujedoucí z vozidla Fiat Ducato s podezřením na poranění krční páteře. Nakonec se zranění nepotvrdilo. Ke svému zdravotnímu stavu se žena odmítla vyjádřit. Technická závada nezjištěna. Celková hmotná škoda na vozidlech činí 525 tisíc korun.

Přes pět hodin byl provoz v místě, kde se postupně zezadu srazila čtyři auta, řízen kyvadlově hlídkou dopravní policie.

nprap. Anna Pešavová - 18. dubna 2012 (13:22)
 

Odkazy do noveho okna

Nehoda v lesním úseku - foto č. 1

Nehoda v lesním úseku - foto č. 1 

Detailní náhled

Nehoda v lesním úseku - foto č. 2

Nehoda v lesním úseku - foto č. 2 

Detailní náhled

Nehoda v lesním úseku - foto č. 3

Nehoda v lesním úseku - foto č. 3 

Detailní náhled

Nehoda v lesním úseku - foto č. 4

Nehoda v lesním úseku - foto č. 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem