Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V Horním Tanvaldě děti hovořily o bezpečném chování

JABLONECKO - Dvě besedy se včera uskutečnily v Základní škole Horní Tanvald. Policistka s dětmi hovořila o bezpečném chování v silničním provozu i při kontaktu s cizími lidmi. 

Včera za žáky prvního stupně Základní školy Horní Tanvald přijela policistka z Oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje z pracoviště v Jablonci nad Nisou, která pro děti připravila dvě besedy. První pro žáky 1., 2. a 3. třídy na téma „Bezpečného chování chodců v silničním provozu“ a druhou pro děti ve 4. a 5. třídě na téma „Kontakt s cizími lidmi“.
 
Při první besedě o bezpečném chování chodců v silničním provozu nejvíce děti diskutovaly v části věnované přecházení vozovek v místech, kde je na vozovce vyznačený přechod – případně i se semafory. Žáci vyprávěli o vlastních zkušenostech s řidiči motorových vozidel, kteří jsou nepozorní a chodcům přednost na přechodech nedávají. To, jak bezpečně přecházet vozovku a jak se při přecházení na přechodu chovat, si děti vyzkoušely i prakticky s policistkou a paní učitelkou na improvizovaném přechodu vytvořeném ve třídě.
 
Se staršími dětmi ve druhé skupině při besedě na téma „Kontakt s cizími lidmi“ policistka hovořila především o tom, jak se mají správně zachovat v situaci, kdy je na ulici pod jakoukoliv záminkou osloví cizí člověk. Důležité bylo, aby žáci pochopili, že s cizími lidmi nemají navazovat žádný kontakt a nemají si od nich v žádném případě ani nic brát. Policistka dětem také připomněla, že pokud by je na ulici tímto způsoben někdo oslovil, musí o tom říci někomu z dospělých – svým rodičům či učitelům ve škole a nenechat si takový „zážitek“ jen pro sebe.
 
Za své znalosti v oblasti bezpečného chování v silničním provozu i za pozornost při besedě o správném chování při setkání s cizím člověkem všechny děti od policistky obdržely omalovánky a pexesa.
 
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
11. listopadu 2014
 

vytisknout  e-mailem