Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V Horní Bečvě mají policejní stanici

VSETÍNSKO: Rozhovor s vedoucím Územního odboru Vsetín plk. Mgr. Bohdanem Varyšem.  

Na teritoriu Územního odboru Vsetín bylo do konce loňského roku 7 obvodních oddělení (Vsetín, Valašské Meziříčí, Rožnov p. R., Karolinka, Horní Lideč, Jablůnka a Horní Bečva). Na posledním  jmenovaném oddělení, došlo od 1. ledna 2011 ke změně. Jaké byly důvody a zda se změna dotkne veřejnosti, odpovídá vedoucí Územního odboru Vsetín plk. Mgr. Bohdan Varyš (viz. foto):
 
"Od nového roku je skutečně na teritoriu Územního odboru Vsetín pouze šest obvodních oddělení. Nicméně na Horní Bečvě obvodní oddělení nebylo zrušeno, má pouze jiný statut – policejní stanice. V denní dobu je tam v terénu trvale přítomno pět policistů (velitel+čtyři policisté). Zbytek služby zajišťují policisté z Obvodního oddělení v Rožnově p. R. Důvodem změny na policejní stanici nebyla ekonomická situace, že bychom neměli na provoz. Ale v tom počtu lidí, jaký tam v tu dobu byl, jsme nebyli schopni zabezpečit řádný výkon služby po dobu 24 hodin denně."
 
Takže veřejnost se má především v noční dobu a během víkendů obracet na linku 158 nebo na policisty z Obvodního oddělení PČR Rožnov p. R.?
 
"Ano. Tak jak tomu bývalo již v poslední době. Občané na to byli zvyklí, že policisté nesedí na služebně, ale jsou v terénu, a proto v jejich nepřítomnosti kontaktovali linku 158. I v současné době si budou lidé moci hlídku přivolat přes linku 158, popřípadě přímo přes Obvodní oddělení Policie ČR v Rožnově p. R. (974 680 751). Hlídka se dostaví na místo, s tím, že po policistech požadujeme dojezdové časy do 30 minut."    
 
Je v rámci Územního odboru Vsetín už nějaká policejní stanice?
 
"Ano. V současné době funguje policejní stanice v Kelči, kde jsou policisté taktéž zejména v pracovní době. Zbytek služby obstarává Obvodní oddělení Policie ČR Valašské Meziříčí."
 
 
 
10. ledna 2010, por. Mgr. Lenka Javorková
 

plk. Mgr. Bohdan Varyšplk. Mgr. Bohdan Varyš

vytisknout  e-mailem