Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

V hobby marketu kradli nářadí

Poznáte muže na kamerovém záznamu? 

Policisté z Horních Počernic prověřují od začátku února krádež v jednom z hobby marketů v Praze 9. Dva muži tam ve dvou dnech odcizili brusku a vrtačku. K první krádeži došlo 6. února, jeden z mužů vzal vrtačku z regálu, dal si ji do svého batohu a odešel z prodejny. Při této činnosti ho však natočila bezpečnostní kamera.

Oba muži se pak do hobby marketu vrátili ještě druhý den, 7. února 2020, kolem 17:30 hod. V elektro oddělení odcizili brusku úplně stejným způsobem. Muže, který měl brusku v batohu, zastavil v prostoru za pokladnou pracovník bezpečnostní agentury a posléze ho předal policistům.

Jeho komplici se však podařilo z obchodu odejít a policisté do současné chvíle neznají jeho totožnost. Proto touto cestou žádáme širokou veřejnost o pomoc.

Jednalo se o muže ve věku kolem 25 – 30 let, vysokého asi 180 cm. Oblečen byl do černé bundy s kapucí, černých kalhot, na hlavě měl černou kšiltovku, na nohou bílé boty a přes rameno černou taštičku. Pokud poznáte muže na kamerových záznamech nebo na fotografii, neprodleně, prosím, kontaktujte tísňovou linku 158.

Muži svým jednáním způsobili škodu za téměř 8 tisíc korun. V případě dopadení a odsouzení jim hrozí za trestný čin krádež až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Hana Křížová, DiS. – 19 4. 2020

vytisknout  e-mailem