Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V hledáčku chaty a chalupy

RYCHNOVSKO - Kontroly probíhaly v Orlických horách. 

Policisté obvodního oddělení v Rychnově nad Kněžnou vyrazili v tomto týdnu opakovaně na kontroly chat a chalup v jejich teritoriu.

Část území, která spadá pod jejich obvod, je již v Orlických horách, oblíbené lokaci chatařů a chalupářů. Jejich objekty jely hlídky zkontrolovat.  

Policisté zkontrolovali desítky staveb v katastrálních územích Skuhrov nad Bělou, Uhřínov, Slatina nad Zdobnicí a Javonice. Všechny objekty byly v pořádku, zajištěné a bez zjevných známek narušení.

Zajistěte si svůj objekt, zejména dveře a okna. Účinné je zesílit vstupní dveře, instalovat kvalitní zámkové systémy, uzamykatelné okenice, mříže na okna apod. Vhodná je také instalace elektrické zabezpečovací signalizace, která v případě poplachu přivolá bezpečnostní agenturu či policii. Rozumné je nepodceňovat ani dobré sousedské vztahy. Vzájemná kontrola budov se jistě vyplatí.
Pokud máte podezření, že se do chaty či chalupy vloupala cizí osoba nebo že tam dokonce ještě přebývá, v žádném případě do objektu nevstupujte. Z bezpečného místa  zavolejte na linku 158. Předejdete tak případnému ohrožení vaší osoby a zničení stop, důležitých pro vyšetřování majetkové trestné činnosti.

Další informace k zajištění rekreačních objektů naleznete ZDE.

por. Mgr. Alena Kacálková
16. srpna 2019

Odkazy do noveho okna

Kontroly na Rychnovsku

Kontroly na Rychnovsku 

Detailní náhled

Kontroly na Rychnovsku

Kontroly na Rychnovsku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem