Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V hlavní roli Tom Cruise

NÁCHODSKO – Žena přišla o peníze a svého vysněného hrdinu nepotkala. 

Dalším jen těžko uvěřitelným případem lidské důvěřivosti se zabývají náchodští policisté. O bezmála 150tisíc korun připravil 43letou ženu neznámý podvodník, který se vydával za známého hollywoodského herce Toma Cruise. 

S hereckou hvězdou se jeho fanynka měla seznámit prostřednictvím jeho sociální sítě. Začala s ním komunikovat a jejich vztah se měl pomalu prohlubovat. Následně ji měl zkontaktovat jeho manažer, který měl chtít zrealizovat jejich osobní setkání. Na to však byly potřeba její finanční prostředky. Žena nakonec přišla o bezmála 150tisíc korun.

Doposud neznámému pachateli v případě jeho vypátrání a prokázání viny hrozí za přečin podvod až 5letý nepodmíněný trest.

Pachatelé neustále vymýšlejí legendy, jak se dostat k penězům ostatních. Existuje mnoho typů online podvodů, všechny mají ale jedno společné, snaží se vás přimět k prozrazení vašich osobních informací nebo vás nutí zaplatit peníze za výrobky nebo služby, kterých se ale ve skutečnosti nikdy nedočkáte. Sázejí na důvěřivost a v některých případech jim to bohužel vychází. Nepodlehněte zvýšenému nátlaku a manipulaci podvodníků a buďte ve sdělování svých údajů obezřetní.

por. Mgr. Lucie Konečná
23.5.2024

vytisknout  e-mailem