Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V Duchcově někdo zabil klokany

TEPLICKO - Pachatel dvě zvířata zabil a jedno zranil; Odnesl oblečení a nářadí... 

V Duchcově někdo zabil klokany

     Pátráme po neznámém pachateli, který ze soboty na neděli zabil v Duchcově dva klokany, které poškozený choval na pozemku u rodinného domu. Překonal oplocení a zabil dvě zvířata, dalšího klokana zranil. Pachatel se choval hodně agresivně, jednomu klokanovi dokonce od těla oddělil hlavu, kterou odnesl. K objasnění přesné příčiny úmrtí zvířat a dalších okolností případu jsme nařídili pitvu, která bude provedena na Státní veterinární správě. Majitel odhadl škodu na 40 tisíc korun, kriminalisté případ prověřují pro podezření z přečinů poškození cizí věci a týrání zvířat, za jejichž spáchání hrozí pachateli až tříletý trest odnětí svobody.

     Žádáme případné svědky, kteří se v inkriminované době nacházeli v blízkosti rybníka Vinduška a duchcovského koupaliště a mohli by k případu poskytnout jakékoliv informace, aby se obrátili přímo na teplické kriminalisty, nebo kontaktovali linku 158.

Odnesl oblečení a nářadí

     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody byl obviněn 27letý muž, který je podezřelý, že začátkem září vnikl v Teplicích na zahradu u rodinného domu. Z nezajištěné kůlny pak odcizil mikrometr, vrták a brousek, následně přelezl oplocení vedlejší zahrady rodinného, kde ze sušáku odcizil různé ošacení. Poté ještě využil otevřených dveří na chodbu domu, odkud odcizil 3 lahve alkoholu a jednu limonádu. Celková škoda byla vyčíslena na více jak devět tisíc korun, pokud uzná soudce muže vinným, může ho poslat až na tři roky za mříže.

Kradl v obchodech

     Policisté obvinili z přečinu krádeže v minulosti devětkrát odsouzeného recidivistu, který kradl zboží v obchodech. Třicetiletý muž koncem listopadu v teplickém hypermarketu odcizil vonné svíčky, svítilnu, kameru a nářadí a zboží v hodnotě tři a půl tisíc korun si schoval pod oblečení. Bez zaplacení pak prošel pokladní zónou, kde ho chytila ostraha.

     V sobotu se vydal krást znovu, tentokrát do supermarketu, kde vzal z regálů dvě lahve alkoholu, sušenky a svítilnu a opět chtěl zmizet bez zaplacení zboží v hodnotě necelých šest set korun. Opět ale nebyl úspěšný, protože ho zadržela ostraha.

6. 12. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem