Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V dopravních kontrolách policisté nepolevují! Opět se zaměřili na rychlost.

Praha venkov - ZÁPAD – Velikonoce jsou za námi, suché silnice svádí k rychlým jízdám a lákají motorkáře i cyklisty k zahájení sezony. Provoz na silnicích se stává hustším, i proto se policisté zaměřují více na kontroly na silnicích. 

Dopravní policisté z Územního odboru Praha venkov - Západ se v úterý zúčastnili celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené zejména na kontrolu dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci i mimo ni. Standardně kontrolovali i ostatní pravidla silničního provozu.

Do akce byli nasazeni 2 policisté, kteří zjistili celkem 6 přestupků, z toho 2 se týkaly nedodržení nejvyšší povolené rychlosti a policisté za ně uložili pokuty dohromady za 3.000 Kč. Připomínáme, že nepřiměřená rychlost je jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod.

Dalšími přestupky byly držení mobilního telefonu při jízdě, nedání přednosti v jízdě a nevyhovující technický stav vozidla. Jeden přestupek byl oznámen příslušnému úřadu, a to za vjetí na železniční přejezd na červené světlo zabezpečovacího zařízení.

Zvýšené dopravní kontroly mají za cíl působit především preventivně a snahou je snížit počty dopravních nehod na našich silnicích.

Proto sundejte nohu z plynu a jezděte s opatrností, předvídejte a věnujte se řízení, ať dojedete v pořádku nejen Vy, ale i ostatní účastníci silničního provozu.

por. Mgr. et Mgr. Anna Štisová, MBA
Územní odbor Praha venkov – ZÁPAD
11. dubna 2024

Odkazy do noveho okna

naměřená rychlost

naměřená rychlost 

Detailní náhled

dron - přejezd na červenou

dron - přejezd na červenou 

Detailní náhled

měření rychlosti

měření rychlosti 

Detailní náhled

kontrola

kontrola 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem