Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V dopravě lehká zranění

a jízda s alkoholem bez dokladů 

V úterý 16.9. se na silnicích náchodského regionu staly čtyři dopravní nehody. Naštěstí nebyly nijak vážné, dvě z nich skončily lehkým zraněním. Celkové hmotné škody byly odhadnuty na 25.500 korun. Jeden motorista sedl za volant pod vlivem alkoholu, navíc bez řidičského oprávnění.
 
K dopravní nehodě, při které se lehce zranil 86letý jezdec na mopedu Babeta, došlo ráno před půl devátou v Nahořanech. Starý pán, při vyjíždění od místní prodejny potravin zavadil pravou šlapkou mopedu o obrubník a upadl na hranu oplocení chodníku o níž si způsobil tržnou ránu na hlavě. Přivolaný lékař převezl zraněného motocyklistu na ošetření do nemocnice, odkud byl pak propuštěn k domácímu léčení. Alkohol byl u motoristy vyloučen dechovou zkouškou, technická závada nebyla na místě zjištěna ani uplatněna. Hmotná škoda na motocyklu činila 500 korun.
 
K druhé dopravní nehodě s lehkým zraněním došlo v téměř stejnou dobu ve Vrchovinách. Řidič jedoucí ve voze Škoda Favorit od Náchoda na Nové Město nad Metují, si při průjezdu pravotočivé zatáčky s kopce dolů spletl pedály a místo na brzdu šlápl na plyn. V důsledku zrychlení nestačil zatočit a vyjel rovně do protisměru, pak částečně na místní komunikaci a na vyvýšený břeh, kde zůstal s autem stát. Při nedobrovolném manévru ještě stihl porazit dopravní značku, zakazující vjezd nákladním automobilům. Při nehodě sám řidič utrpěl lehké zranění. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu, technická závada nebyla zjištěna ani uplatněna. Na vozidle vznikla škoda ve výši 5.000 korun, zničená značka stála 2.000. Nehodu dopravní policie šetří.
 

Sice bez zranění, ale s alarmující výstrahou na piráty silnic mezi námi, skončila dopravní nehoda v Náchodě, která se stala o půl třetí odpoledne na Pražské ulici. Třiceti šestiletý řidič osobního automobilu Seat Ibiza zřejmě spěchal a nestačil včas zastavit za vytvořenou kolonou vozidel. Ve snaze vyhnout se srážce strhl řízení vozidla vpravo mimo komunikaci na travnatou plochu. Přesto však levým předním rohem narazil do pravého zadního rohu před ním stojícího Peugeotu 206. Zraněn naštěstí nikdo nebyl. Dechovou zkouškou policisté zjistili, že řidič je pod vlivem alkoholu, neboť do přístroje nadýchal 2,77 promile. Následnou lustrací policisté navíc shledali, že muž v Seatu nevlastní oprávnění k řízení motorových vozidel. Muž ani nepředložil doklad o uzavření povinného ručení – pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Kontrolou vozidla pak ještě odhalili, že vůz má již dva měsíce propadlou technickou kontrolu. Proti řidiči neřidiči policie zahájila zkrácené přípravné řízení pro trestné činy řízení pod vlivem omamné látky a řízení vozidla bez řidičského oprávnění s trestní sazbou až tříletého odnětí svobody, peněžitým  trestem či trestem zákazu činnosti.

Odkazy do noveho okna

Favorit porazil značku

Dopravní nehoda 16.9.2008 Vrchoviny. 

Detailní náhled

Seat na trávníku

Dopravní nehoda 16.9.2008 v Náchodě 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem