Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V domě zbudoval pěstírnu

LITOMĚŘICKO – Hrozí mu až osmiletý trest… 

Vyšetřovatel litoměřické policie obvinil z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a z trestného činu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku jedenačtyřicetiletého muže. Ten měl v rodinném domě v malé obci na Roudnicku za použití různých předmětů a látek určených k indoorovému pěstování rostlin konopí vypěstovat nejméně 160 rostlin rodu konopí setého, které bylo při domovní prohlídce zajištěno. V přilehlých stavbách bylo dále zajištěno hnojivo, ventilátory, výbojky a další vybavení určené pro pěstování rostlin indoor způsobem. Následně odborná expertíza potvrdila, že rostlinný materiál obsahuje účinnou látku a že zajištěné předměty sloužily k pěstování konopí. Obviněný je stíhán na svobodě a hrozí mu až osmiletý trest odnětí svobody.

Okradeni ve spánku

Rekreační chatku poblíž Litoměřic navštívil zloděj. Do chatky vnikl bez násilí – bylo odemčeno. Uvnitř se nacházeli spící rekreanti, ale ani to zloděje neodradilo, aby se zmocnil finanční hotovosti z odložených peněženek a zase potichu zmizel. Škoda přesahuje 1 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody.

Z auta zmizelo kolo…

Oznámení o krádeži jízdního kola přijali lovosičtí policisté. Neznámý lapka odcizil bicykl pravděpodobně přes noc ze stojanu vozidla, které bylo zaparkované na ulici. Poškozený majitel vyčíslil škodu na více než 6 tisíc korun. Po pachateli krádeže a odcizeném kole policisté pátrají.

Litoměřice, 5. 9. 2019, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem