Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V domě pěstovali konopí

TEPLICE - Oba "zahradníci" už jsou ve vazbě a další zprávy. 

V domě pěstovali konopí
     Ve vazební věznici budou čekat na soudní přelíčení dva muži ve věku 28 a 33 let, kteří byli obviněni z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Mladší obviněný v průběhu uplynulých tří let prodával sušenou rostlinu konopí další osobě, ale marihuanu používal také jako platidlo. Nejméně ve 30 případech předal svému známému marihuanu jako odměnu za provedenou práci na zahradě. Oba muži pěstovali konopí v Bílině, ve speciálně upravené místnosti. Policisté při domovní prohlídce zajistili 69 usušených rostlin konopí a 5 rostlin zasazených v květináčích. V pěstební místnosti kolegové také zajistili zařízení k podpoře pěstování rostlin, které se skládalo ze sodíkových výbojek, upravené elektroinstalace a kompletní vzduchotechniky.
 
Vloupání do vozidla
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Dubí vloupal do užitkového vozidla. Lapka po překonání zámku předních dveří vnikl do automobilu, ze kterého následně odcizil navigaci, platební kartu a kapesní svítilny. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 11 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
Z chaty zmizelo nářadí
     Křovinořez, dvě elektrické ruční pily, prodlužovací kabely a přístroj na příjem digitálního vysílání si odnesl dosud neznámý lapka z rekreační chaty v Mikulově. Pachatel, který způsobil celkovou škodu ve výši téměř 15 tisíc korun je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za které trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři léta.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie   žádá  občany,  kteří  byli  svědky  níže   uvedené  dopravní   nehody  o spolupráci.  
K nehodě došlo dne 20. 2. 2012 v 13:10 hodin v Teplicích, na křižovatce ulic Masarykova a Okružní. Střetla se zde dvě osobní vozidla Seat Toledo a Renault 19. Oba účastníci tvrdí, že křižovatkou projeli na zelený signál.
     Žádáme svědky, kteří mohou k průběhu nehody uvést jakékoliv informace, aby se obrátili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 267 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 27. 2. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem