Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

V Domažlicích se konal krajský přebor ve výkonu služebních psů 2022

PLZEŇSKÝ KRAJ – Přebor se nesl i přes nevlídné počasí v duchu úctyhodných výkonů a skvělé práce všech. 

     Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje pořádalo ve dnech 23. až 27. května 2022 krajský přebor ve výkonu služebních psů 2022, který se uskutečnil na teritoriu územního odboru Domažlice krajského ředitelství. Ředitelem přeboru byl plk. Mgr. František Vítek, náměstek ředitele krajského ředitelství pro vnější službu a role hlavního rozhodčího se ujal pan Theodor Krajčí, mezinárodní rozhodčí Českého kynologického svazu. 

     Přeboru se zúčastnilo celkem 11 nejlepších psovodů se svými psy. Zastoupeny byly všechny územní odbory krajského ředitelství – Plzeň-město, Plzeň-venkov, Domažlice, Klatovy, Tachov a Rokycany. Během celého týdne se soutěžilo celkem ve 13 disciplínách, které byly zaměřeny na praktický výkon jako např. vyhledávání pachových předmětů, vyhledávání a označení ukrývající se osoby v terénu a v objektu, vyhledávání nábojnic nebo zadržení osoby pokoušející se o útěk či zadržení osoby s překonáním odporu. Kromě pachových prací a obrany museli psi se svými psovody změřit síly i ve své poslušnosti. Celý přebor se nesl i přes nevlídné počasí v duchu úctyhodných výkonů a skvělé práce všech. 

     Kategorii nejlepších pachových prací vyhrál ppor. Petr Zifčák z územního odboru Tachov se svým služebním psem Hektorem a v kategorii nejlepších obranářských prací se na prvním místě umístil ppor. Zdeněk Štekl z územního odboru Plzeň-město se svým služebním psem Fuzzym. Na stupni vítězů a zlatou medaili v kategorii jednotlivců za první místo převzal ppor. Petr Zifčák z územního odboru Tachov se svým služebním psem Hektorem, na druhém místě se umístil pprap. Antonín Kuželka z územního odboru Domažlice se služebním psem Rastym a bronzovou medaili vybojoval se svým služebním psem Fuzzym ppor. Zdeněk Štekl z územního odboru Plzeň-město. Nejlepších výsledků v kategorii družstev dosáhlo družstvo z územního odboru Domažlice, a to pprap. Antonín Kuželka se psem Rastym a pprap. František Kohout se svým psem Elanem.

Všem zúčastněným patří velké poděkování a gratulace vítězům. 

nprap. Barbora Šmaterová, DiS.
31. května 2022

vytisknout  e-mailem