Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

V dobré víře vzbudil muže, ten ho na oplátku zbil

Policisté pátrají po násilníkovi, který napadl muže s berlemi. Neznáte ho? 

Od srpna tohoto roku pátrají policisté z místního oddělení Zličín po násilníkovi, který ve vestibulu stejnojmenné  zastávky metra bezdůvodně napadl jednoho z cestujících. Napadený si při výstupu z vagonu všiml spícího muže na sedačce a zavolal na něj, aby vstával, že souprava je v cílové stanici a dál již nepojede. Muže vzbudil, nicméně slova díků neslyšel, ba právě naopak. Probuzený ho zasypal sprostými nadávkami i výhružkami, že ho zbije, když už ho vzbudil.

Poškozený se nezalekl a jako akt vzdoru zvedl francouzské hole, které překřížil v úrovni hlavy agresora se slovy, že se bude bránit. To se útočníkovi nelíbilo, chytil je a začal se o ně přetahovat tak silně, až poškozený, který je v plném invalidním důchodu, spadl na zem. Tam začal volat o pomoc a snažil se doplazit pod lavičku, aby se před násilníkem skryl. Agresor, bez ohledu na zdravotní stav napadeného v útoku pokračoval a ležícího muže začal kopat do zad a dokonce ho několika údery pěstí zasáhl do hlavy.

Zuřivec by v útoku zřejmě nadále pokračoval, kdyby nezasáhli cestující. Ti byli celému incidentu přítomni a ležícího muže nakonec před agresorem bránili. Ten tak musel od dalšího útoku upustit, kdy posléze nastoupil do soupravy metra a odjel.

Nicméně za chvíli se na místo incidentu vrátil a drze na poškozeném požadoval úhradu čepice, kterou při incidentu ztratil. Když hotovost nedostal, vzal invalidovy alespoň jednu francouzskou hůl, jako náhradu. Naštěstí opět zasáhl jeden z cestujících, který dokázal muže přemluvit, aby mu hůl vrátil.

Celý incident i podezřelého muže zachytily bezpečnostní kamery. Nicméně policistům se i přes jejich dosavadní snahu zatím nepodařilo hledaného ztotožnit a vypátrat. Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud tedy muže na záběrech bezpečnostní kamery poznáváte, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Díky pohotovému zásahu ostatních cestujících, kterým tímto děkujeme, měl poškozený „jen“ několik málo drobných poranění v obličeji a modřin po těle.

Za trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí muži v případě dopadení a odsouzení až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Jan Rybanský – 6. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem