Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V diskotékovém klubu v Turnově řádil v sobotu zloděj

SEMILSKO - Našla se u něj dámská červenobílá bunda. Není vaše ? 

V noci ze soboty na neděli v diskotékovém klubu nedaleko centra v Turnově začaly záhadně mizet  hostům odložené mikiny, bundy a vesty. Jak okradených přibývalo a bylo jich nakonec celkem šest, začali  se  mezi sebou spojovat a po zlodějovi pátrat společně na diskotéce, nakonec ho odhalili. Ukázalo se, že jejich oblečení vynášel ven 21letý cizinec, který se sem přišel bavit v doprovodu dvou svých krajanů. Ti se ale krádeží neúčastnili. 

Mladík si společně s kradeným oblečením přivlastnil i obsah kapes, ve kterých našel cizí osobní doklady, platební karty, klíče a peníze v hotovosti. Jakmile hosté věděli, že je okradl on, donutili ho, aby jim ukázal, kam jejich věci dal. Ukázalo se, že je schoval do parku, odkud si je téměř všichni poškození zase vzali. Svou značkovou vestu se svazkem bezpečnostních klíčů a hotovostí 1 400 korun bohužel jedna slečna v hromadě oblečení nenašla a naopak zase o jednu červenobílou sportovní bundu se nikdo nepřihlásil. S největší pravděpodobností patří některé z návštěvnic diskotéky, která odešla domů ještě před dopadením zloděje. Zajištěnou bundu vidíte na zveřejněné fotografii pod textem a majitelce ji rádi vydají policisté obvodního oddělení policie v Turnově.

Okradení lidé a jejich přátelé byli na zloděje nad ránem hodně rozzlobení a hrozilo i to, že ho fyzicky napadnou. V této situaci ho doslova zachránila přivolaná policejní hlídka, která ho odvezla na služebnu. Nutno dodat, že se mladík zadržení nijak nebránil a do služebního vozidla nastoupil velmi rychle. Na služebně se snažil chvilku zapírat, ale nakonec se ke krádežím přiznal. Poté, co jsme ho seznámili s důkazy, mezi kterými nechyběl ani videozáznam z bezpečnostních kamer na diskotéce, které jeho chování zdokumentovaly,  prohlásil : " Rozhodl jsem se přiznat, zejména na základě  zhlédnutí videozáznamu, kde jsem se poznal, jak odnáším z diskotéky odcizené bundy". Takové originální doznání policisté tedy ještě neslyšeli.

Hned v neděli  mu sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a v pondělí dopoledne už ho eskortovali před soudce Okresního soudu v Semilech. Ten ho  potrestal vyhoštěním z České republiky na dobu dvou let.

11. 4. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
Oddělení tisku a prevence
Česká Lípa

Odkazy do noveho okna

zajištěná bunda, kterou si u nás majitelka může vyzvednout

zajištěná bunda, kterou si u nás majitel... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem