Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V českolipské škole proběhlo taktické cvičení "Aktivní střelec"

ČESKÁ LÍPA - Zúčastnily se ho všechny složky IZS. 

Složky integrovaného záchranného systému si včera vyzkoušely nanečisto koordinaci svých činností v souvislosti s útokem  aktivního střelce ve škole s větším počtem zraněných osob. Potřeba takového cvičení vzešla zejména po podobných událostech ze zahraničí z nedávné doby. Nutno dodat, že ne všechny zákroky vůči ozbrojeným agresorům tamní bezpečnostní složky zvládly optimálně.

Obdobná taktická cvičení, která probíhají napříč celou Českou republikou, rozhodně zvyšují úspěšnost zásahu složek Integrovaného záchranného systému u takovýchto mimořádných událostí.

Policie České republiky, zastoupená policisty českolipského územního odboru, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje a Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje včera dopoledne společně zasahovaly v budově  Střední zdravotnické školy a Střední odborné školy v Mariánské ulici v České Lípě. Zde  si prověřily společné postupy a koordinaci zákroku takového rozsahu. Roli figurantů , kteří představovali žáky školy, převzali absolventi Akademie Vězeňské služby ze Stráže pod Ralskem a pedagogy si "zahráli" skuteční učitelé zdejší školy. Jejich přítomnost na cvičení jsme využili k tomu, abychom je informovali o nejčastějších rizicích vyplývajících z podobných situací.

3. 11. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem