Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V centru maloval s černou fixou

MOST - Počmáral obchod, mapu města, dopravní značení, zanechal škodu za 54 tisíc korun; S cizí kartou chtěl nakoupit.  

S cizí kartou chtěl nakoupit

Policie v Mostě šetří krádež kabelky, ke které došlo v jednom mosteckém baru. Žena nechala kabelku ležet na sedačce a neznámý pachatel se jí nepozorovaně zmocnil v nestřeženém okamžiku. Poškozená tak kromě kabelky přišla i o mobil, platební kartu, osobní doklady a další věci, vše v hodnotě 30 000 korun. Po pachateli, který kabelku odcizil, policie nadále pátrá.

S platební kartou, která zmizela ženě i s kabelkou, přišel nakupovat 29letý muž z Mostu do jednoho obchodu. Za potraviny, které nakoupil, chtěl zaplatit pomocí ženiny platební karty. Platba kartou však byla zamítnuta a muž z obchodu rychle zmizel. Policisté muže odhalili a sdělili mu ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Muž údajně cizí kartu našel na zemi v parku. 

 

Na parkovištích číhají zloději, buďte obezřetní

Neopatrně si počínala jedna žena z Litvínova. Byla nakupovat v jednom místním supermarketu. Na parkovišti po nákupu začala vykládat zboží do zavazadlového prostoru. Na sedadlo si odložila svoji kabelku. Toho si zřejmě všiml přítomný zloděj, který se pohotově kabelky během pár minut zmocnil. Poškozená přišla o doklady, mobilní telefon a taky o pár tisíc korun. Způsobenou škodu odhadla na částku 10 000 korun a krádež kabelky oznámila litvínovským policistům.

 

Případy sprejerství

Policie v Litvínově uzavřela případ sprejerství, který šetřila začátkem listopadu. Podle policistů obvodního oddělení měla pětice nezletilých kluků za použití barevných sprejů pomalovat v Litvínově čtyři garáže a betonovou zídku u lávky potoka. Poškozeným majitelům tak zanechala škodu vyšší jak osm tisíc korun. S ohledem na věk aktérů policie věc odložila.

 

Neznámý poberta na sídlišti Liščí vrch v Mostě posprejoval červenou barvou omítku panelového domu. Nápis vytvořil v přesně nezjištěnou dobu na boční stěně opravené zdi. Poškozené bytové družstvo vyčíslilo vzniklou škodu na částku 27 000 korun. Případem přečinu poškození cizí věci se zabývají policisté obvodního oddělení Most Zahradní.

 

Cestou domů pomaloval několik ploch

Mostečan ve věku 21 let čelí obvinění z přečinu poškození cizí věci. Mladý muž měl v nočních hodinách v centru města Mostu za užití černého fixu, který měl u sebe, popsat výlohu jedné prodejny, dále popsal nosné sloupy u obchodního domu Rozkvět, dopravní plastové značení, vývěsku s mapou města Mostu a rozvodnou krabici a skříň ovládání pro světelnou křižovatku. Policisté hlídkové služby podezřelého přistihli poblíž místa činu. Když spatřil muže v uniformách, zrychlil krok. Na výzvu policistů zastavil. Hlídka u něj provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Muž nadýchal přes dvě promile. Skončil v policejní cele. Poškozeným majitelům zanechal hmotnou škodu ve výši 54 tisíc korun.

 

Čtyřlístek mladistvých vykradl stánek, odcizil peníze a cigarety

Policie v Mostě obvinila z provinění krádeže čtyři mladíky z Mostu. Ti měli dle kriminalistů, kteří čtveřici odhalili, v Mostě v nočních hodinách vniknout do prodejních stánku, u kterého nejprve jeden z nich odpojil elektrickou energii. Dva venku hlídali a dva následně překonali násilím vstupní dveře do stánku a poté vstoupili dovnitř a tam odcizili pokladnu s finanční hotovostí a několik kartonů cigaret. Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku 20 tisíc korun. O odcizené peníze a cigarety se mladiství rozdělili. 

 

nprap. Ludmila Světláková

Most 17. prosince 2015

 

vytisknout  e-mailem