Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

V cele čeká na rozsudek

Ve středu 18. března zadrželi frýdlantští policisté muže, který nutil své oběti kupovat od něj kradené věci.  

Foto: PČR / Frýdlant nad OstravicíFoto: PČR / Frýdlant nad Ostravicí - nůž ,kterým ohrožovali poškozeného

         Skončil v policejní cele, čeká na rozhodnutí soudu, který rozhodne o jeho dalším osudu. Kromě vězení mu hrozí i vyhoštění z republiky, protože je cizinec bez trvalého pobytu u nás.
            V neděli 15. března nastupoval na parkovišti 34 letý zákazník jednoho z obchodních center ve Frýdlantě nad Ostravicí do svého auta. V té chvíli ho oslovili dva 28letí muži ze Slovenska a nabídli mu hodinky za velmi výhodnou cenu. Údajně měly stát 20 tisíc korun, požadovali však jen 500 korun, protože potřebují peníze na vlak domů. Oslovený řidič jim dal 200 korun. Když však otevřel dveře své škodovky a chystal se odjet, začala mu dvojice mužů házet na sedadlo vozu další krabičky s hodinkami, holími strojky a digitální kamerou. Pak požadovali další peníze, přesvědčovali řidiče, že je nákup velmi výhodný, protože všechny tyto drahé věci před chvíli ukradli v obchodě a chtějí se jich zbavit. Když se muž proti nátlaku ohradil, vytáhl jeden z nich nůž a významě si s ním pohrával. To už dostal řidič škodovky strach a raději vytáhl peněženku, aby jim ještě nějakou stokorunu přidal. Jeden z pachatelů však neváhal a rychle mu peníze z ruky vytrhl a utekl.
            Policisté podle popisu okradeného už za dva dny zadrželi pachatele ve Frýdlantě nad Ostravicí, když se chystal opět nabízet značkové zboží za velmi výhodnou cenu. Skončil v policejní cele. Při výslechu přiznal, že zboží kupuje od Vietnamců ze skladu v Ostravě a pak je nabízí náhodným lidem na ulici. například hodinky, které měly stát údajně 20 tisíc korun kupoje ze skladu za 70 korun. Ke krádeži peněz se však nepřiznal.

Ivan Žurovec

Foto: PČR / Frýdlant nad Ostravicí - zajištěné hodinkyFoto: PČR / Frýdlant nad Ostravicí - zajištěné hodinky


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: PČR / Frýdlant nad Ostravicí - zajištěné hodinkyFoto: PČR / Frýdlant nad Ostravicí - zajištěné hodinky

 

vytisknout  e-mailem