Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

V bytě bylo slušné množství heroinu i kokainu

BRNO Kriminalisté Toxi týmu se činí hned od začátku nového roku.  

S prvními letošními úspěchy se mohou hned v třetím lednovém týdnu pochlubit kriminalisté brněnského Toxi týmu.

Trestnímu stíhání za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy čelí dvojice cizinců. Kriminalisté získali informaci, že pětatřicetiletý muž a jeho o čtyři roky mladší přítelkyně, kteří se zdržují v bytě v Bohunicích, mají distribuovat v rámci Brna ve větším množství heroin.

Policisté přijali patřičná opatření a pustili se do dalšího šetření. Minulý týden pak provedli zákrok, a to bezprostředně po předání drogy jednomu z uživatelů. Při následné domovní prohlídce u podezřelého páru našli 336 gramů heroinu, což by vystačilo přibližně na tři tisíce dávek a k tomu dalších 119 gramů kokainu, přičemž toto množství představuje celkem pět set dávek.

V bytě kriminalisté objevili také střelnou zbraň a náboje. Záhy vyšlo najevo, že se jedná o odcizenou pistoli, kterou postrádá majitel od poloviny prosince, kdy mu ji neznámý pachatel odcizil ze zaparkovaného vozidla. Dealer, u kterého se zbraň našla, nevlastní zbrojní průkaz, a tak se bude kromě distribuce drog zodpovídat také z nedovoleného ozbrojování. Dvojici tak za jejich činnost, které se věnovali nejméně od října loňského roku, hrozí až desetiletý pobyt ve vězení.

Z prodeje drog je podezřelý i devětadvacetiletý muž, kterého se podařilo Toxi týmu zadržet v těchto dnech. Mladý muž nejméně poslední tři měsíce distribuoval drogu po Brně a patrně také obstarával potřebné suroviny výrobcům pervitinu.

Při bezpečnostní prohlídce policisté u podezřelého našli injekční stříkačku s omamnou látkou a také na první pohled nezdařilé falešné bankovky v hodnotě tři tisíce korun. Za distribuci drog muži hrozí až pětileté vězení. Další skutečnosti týkající se původu falešných bankovek zjišťují kriminalisté, kteří se specializují na tuto problematiku.

Při zákroku kriminalisté Toxi týmu zajistili také jednoho z odběratelů, který byl přistižen za volantem osobního vozidla, přestože má platný zákaz řízení a navíc byl pod vlivem pervitinu.

 

Zvukový záznam: Toxi1501.mp3

por. Andrea Straková, 15. ledna 2014

 

vytisknout  e-mailem