Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V bytě byl cizí muž

MOST - Majitel přistihl ve svém bytě zloděje; Zahradník z pěstírny obviněn ..... 

Překvapení čekalo tento týden jednoho majitele litvínovského bytu. Tomu prováděli v bytě řemeslné práce a po ukončení mu dělníci vhodili klíče od bytu do poštovní schránky. Ty tam našel zloděj, který schránku vypáčil násilím a poté se vydal k bytu do desátého patra. Odemkl si a v bytě se řádně porozhlédl. Do oka mu padlo domácí kino a tak se rozhodl, že si ho odnese. Naložil ho do tašky a když chtěl odejít, někdo zaklepal. Za dveřmi stál samotný majitel bytu, kterého však lapka neznal. Tvrdil mu, že v bytě čeká na svého kamaráda a začal ze dveří majitele vystrkovat. Muž ač jednou tak starší se drzého zloděje nezalekl a zpacifikoval ho. Poté ho v bytě zadržel až do příjezdu policistů. Policisté 20 letého lapku převezli na služebnu, kde mu ještě týž den sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. K hmotné škodě ani újmě na zdraví nedošlo.

Cizinec z pěstírny obviněn
Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování z Mostu obvinil včera z pokusu trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů 49 letého cizince. Ten měl dle kriminalistů v lokalitě mezi obcemi Komořany a Dolní Jiřetín v průmyslové budově pěstovat marihuanu. Pěstírnu konopí policisté odhalili tento týden a na místě ve dvou místnostech zajistili celkem 1 118 kusů rostlin v syrovém stavu různého vzrůstu od deseti centimetrů až po skoro metrové exempláře. Kromě rostlin policisté odvezli i různé předměty, které k indoorovému pěstování konopí sloužily. Věci a usušený materiál budou následně podrobeny odborné expertize na oddělení kriminalistické techniky. V objektu policie zadržela i jednoho cizince, kterého obvinila a umístila do policejní cely. Komisař mostecké policie podal státnímu zástupci podnět na uvalení vazby.

Z bytu odnesl peníze
Mostecká policie zahájila trestní stíhání 46 letého muže z Mostu a obvinila ho z trestných činů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Podle kriminalistů, kteří případ objasnili, se měl obviněný již v srpnu v jedné obci na Mostecku vloupat do cizího bytu. Tam vnikl za použití násilí, když překonal vstupní dveře. Poté podrobil prohlídce skříně v kuchyni a obývacím pokoji. V jedné našel finanční hotovost ve výši deseti tisíc korun, které odcizil. Do bytu přišel v dopoledních hodinách poté, co zjistil, že jeho majitel není zrovna přítomen. Policisté odcizené peníze už nezajistili. Pachatel byl již v minulosti souzen pro majetkové delikty a v červenci letošního roku se vrátil z vězení. Nyní ho policisté stíhají na svobodě.

Usnul a přilákal zloděje
Spícího muže okradl neznámý poberta. Ten si na zastávce tramvaje v Mostě v ulici Rudolická všiml v úterý odpoledne muže na lavičce, který usnul. Z tašky, kterou měl poškozený na rameni, se lapkovi podařilo odcizit bez povšimnutí jiných osob doklady, peníze a mobilní telefon. Poškozený, který se asi po dvaceti minutách probudil, krádež zjistil a odhadl vzniklou škodu na dva tisíce korun. Případ krádeže na osobě šetří mostecká policie. 

Kabelka z háčku zmizela
Neznámý zloděj okradl tento týden v jednom mosteckém supermarketu starší ženu. Ta si při nakupování zavěsila svoji kabelku na háček u nákupního vozíku. Aby ji zajistila proti krádeži, pověsila přes ni ještě igelitovou tašku. Pak zamířila do oddělení ovoce-zelenina. Tam vybírala z velké nabídky zboží a kabelku zapomněla sledovat. Stačila chvilka nepozornosti a její kabelka zmizela. O igelitku lapka nestál, odhodil ji hned u vozíku. Žena tak přišla kromě kabelky i o osobní doklady, platební kartu, mobilní telefon, klíče a další věci, vše v celkové hodnotě sedmi tisíc korun. Případem krádeže na osobě se zabývá mostecká policie.

Pili a řídili
Podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návyková látky bylo mosteckými policisty sděleno ve zkráceném přípravné řízení 43 letému řidiči z Mostecka. Ten jel tento týden přes město Most, kde ho krátce po půlnoci stavěla hlídka Policie ČR. Řidičem byla provedena dechová zkouška na alkohol, která vykazovala pozitivní hodnotu. Odběr krve a lékařské vyšetření řidič odmítl.
Stejně skončila i starší řidička škodovky, která jela přes Litvínov tento týden v dopoledních hodinách. Policisté jí naměřili přes jedno promile alkoholu v dechu. I ona se odmítla podrobit lékařskému vyšetření a je šetřena ve zkráceném přípravném řízené.

Zastavil se o plot
V plotě u cizího rodinného domu skončil tento týden řidič osobního vozidla tovární značky Toyota. Ten jel obcí Souš a při jízdě nezvládl řízené svého vozu. Přední částí narazil do oplocení u domku. Policisté na místě zjistili, že řidič zřejmě pil, protože měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Na výzvu policie se podrobil odběru a lékařskému vyšetření. Policisté navíc zjistili, že řidič nevlastní řidičské oprávnění k řízení. Ke zranění osob nedošlo. Hmotnou škodu policisté odhadli na částku šest tisíc korun.
 

vytisknout  e-mailem