Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Bratislavě vyklidili autobusové nádraží, na staveništi našli leteckou bombu

20. července 2021 V Bratislavě vyklidili autobusové nádraží Mlynské Nivy a jeho okolí. Stalo se tak poté, co na blízkém staveništi v úterý ráno našli leteckou bombu a pyrotechnik doporučil evakuaci, uvedl list Sme. Policie mimo jiné uzavřela šest ulic v centru slovenské metropole a vyzvala občany, aby se těmto úsekům pokud možno vyhnuli. 

Zásah podle deníku ochromil autobusové a trolejbusové linky městské dopravy v centru hlavního města, tramvaje však podle mluvčího dopravního podniku dál jezdí podle jízdního řádu.

Bomba se našla na staveništi v bratislavské Chalupkově ulici. „Apelujeme na všechny občany, pokud je to možné, úplně se těmto úsekům vyhněte,“ uvedla na Facebooku slovenská policie.

Bratislava se za druhé světové války stala terčem náletů spojeneckých bombardérů kvůli místní rafinérii Apollo, která dodávala pohonné hmoty nacistické válečné mašinérii.

Krizový štáb nyní řeší, zda bombu zlikviduje na místě, nebo ji převeze jinam. Dojde k tomu každopádně zřejmě až večer, tedy až se uklidní doprava v okolí, uvedl pro Sme pyrotechnik Ján Fehér.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/slovensko-bratislava-letecka-bomba-nalez.A210720_123438_zahranicni_kha

vytisknout  e-mailem