Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V batohu schovával varnu

VSETÍN: Bezdomovci teď hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.  

V batohu obvykle nosíme sportovní, osobní potřeby, doklady nebo další věci. Asi málokoho by napadlo, že někdo může v batohu schovávat kompletní varnu pervitinu. Muže s uvedeným obsahem se vsetínským policistům podařilo zadržet před několika týdny na ulici ve Vsetíně.
 
Policejní komisař sdělil před několika dny obvinění z trestných činů výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu a porušování domovní svobody šestadvacetiletému muži bez domova, jenž přebývá na různých místech ve Vsetíně.
 
Bezdomovce zadrželi vsetínští policisté počátkem července poté, co vnikl do jednoho bytu na okrajové části Vsetína. Obviněný vykopl dveře bytu, kde žije jeho čtyřiadvacetiletý kamarád s příbuznými, nějaký čas tam pobyl, uvařil si kávu, snědl kompot a pak odešel, aniž by něco odcizil. V bytě si však zapomněl batoh s varnou, pro který se po několika hodinách vrátil. To už však byl večer, majitelé byli doma a násilné vniknutí do bytu nahlásili policii. Ještě před příjezdem hlídky k panelovému domu, hodil čtyřiadvacetiletý kamarád zapomenutý batoh s věcmi tajně mladíkovi z okna. Ten se dal na útěk, ale nedostal se daleko, poblíž panelového domu jsme utíkajícího muže s batohem zadrželi. Mladík jevil známky požití omamné látky, proto jsme u něj provedli orientační test na drogy, který ukázal, že je muž pod vlivem pervitinu. Kompletní varnu, kterou mladý muž ukrýval v batohu, jsme zajistili a odeslali k odbornému zkoumání.
 
Mladík bez domova přiznal, že pervitin skutečně několik měsíců vaří a samozřejmě užívá, ale protože je bezdomovec, tak nejčastěji drogu vyrábí někde v přírodě v okolí Vsetína. Léky na výrobu kupoval v lékárnách v supermarketech různě po našem okrese. Za toxikománii byl obviněný bezdomovec před několika lety už stíhán. Teď mu hrozí za uvedené trestné činy až pětiletý trest odnětí svobody.
 
 
 
28. srpna 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem