Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V autě muž převážel marihuanu za sta tisíce

ZLÍNSKO: Neprojel však přes silniční kontrolu. 

Napajedelským policistům se podařil husarský kousek. V pátek ve svém teritoriu prováděli dopravně bezpečnostní akci, při které zastavili desítky řidičů. V síti však krátce před desátou hodinou dopolední uvízl třicetiletý řidič ve vozidle KIA Ceed, který převážel více než dva kilogramy usušené marihuany určené k prodeji. V okamžiku, kdy ho policisté zastavili a začali provádět silniční kontrolu, ucítili z vozu linoucí se typický zápach této rostliny.

Proto muže ihned vyzvali k tomu, aby jim ukázal vše, co ve vozidle převáží.  Na zadním sedadle auta měl sportovní tašku, která byla plná sušené marihuany. Po tomto zjištění se policisté přesunuli i s řidičem na své oddělení k provedení dalších úkonů. Taktéž provedli u muže test na drogy, který měl pozitivní výsledek. Muž uvedl, že je uživatelem konopí. Rostliny marihuany, které ve svém voze převážel, si sám vypěstoval a poté i usušil.  Případ si převzali kriminalisté, kteří jej nyní šetří jako podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Rostlinná hmota nyní bude převezena na kriminalistickou expertízu, kde bude zjištěný přesný obsah účinné látky THC. Na základě toho bude rozhodnuto o trestním stíhání řidiče. Na trhu se cena marihuany nyní pohybuje v rozmezí od jednoho sta až do sto padesáti korun za gram. Muž se tak pod vidinou rychlého zisku dostal do velkých problému, za což mu nyní hrozí až několikaleté vězení.

1. února 2016, por. Mgr. Lucie Javoříková

 

Odkazy do noveho okna

Napajedla - marihuana

Napajedla - marihuana 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem