Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Užíval si na cizí účet

Během půl hodiny obrazil s cizí kartou hned několik obchodů. Pomůžete nám dotyčného pojmenovat a vypátrat? 

Od sedmnáctého prosince prošetřují žižkovští policisté případ neoprávněného používání platební karty.

O tu měla poškozená přijít o den dříve neznámo kde. Na to, že je něco špatně, jí upozornila až oznámení o provedení drobných plateb v obchodech, která jí přicházela formou sms.

Jak následně policisté prošetřováním zjistili, nalezenou, nebo odcizenou platební kartu poměrně hojně používal neznámý muž. Toho lze popsat jako přibližně čtyřicetiletého, 170 cm vysokého člověka silnější postavy.

Tento muž zmiňovanou platební kartu použil, za necelou půl hodinu, celkem v pěti obchodech. Jak je zřejmé z videozáznamů, vždy kupoval především cigarety a také drobné pochutiny.

Byť tímto způsobem hledaný z účtu poškozené utratil necelé dvě tisícovky, je i tak podezřelý z trestného činu neoprávněné opatření padělání a pozměnění platebního prostředku, a to ať kartu „pouze“ našel, nebo jí přímo odcizil.

Za zmiňovaný delikt hrozí hledanému trest odnětí svobody až na dva roky.

Avšak doposud provedené pátrání po tomto muži bylo neúspěšné. Z toho důvodu se policisté nyní obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost.

Pokud byste kdokoliv poznal muže na záběrech bezpečnostních kamer, znal jste jeho totožnost, případně místo pobytu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 1. 2. 2016

vytisknout  e-mailem