Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Užili návykovou látku a usedli za volant

RYCHNOVSKO - Uvízli v policejní síti. 

Přes veškerá varování se na silnicích stále pohybují piráti silnic, kteří za volant usednou po předchozím požití návykových látek.

Okolo noční hlídky za hvízdotu pneumatik prosvištěl v neděli v 01:30 řidič vozu zn. Škoda Felicia. Policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí "závodníka" zastavili v Čermné nad Orlicí  a při běžné silniční kontrole u dvacetiletého mladíka z Borohrádku naměřili 1,45 promile alkoholu v dechu. Další jízdu mu na místě zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Pod vlivem alkoholu vyrazil v neděli před polednem na silnice i řidič vozu zn. Mazda. Mezi Opočnem a Dobruškou ho k běžné silniční kontrole  zastavila hlídka městských strážníků, která po provedení dechové zkoušky zavolala na místo dobrušské policisty. Dechovou zkouškou u čtyřicetiletého muže naměřili 0,44 promile alkoholu v dechu, a to  i přesto, že v autě vezl svoji nezletilou dceru. Jízda skončila zákazem předčasně a naštěstí bez následků na zdraví. Nezodpovědnému muži policisté na místě zadrželi řidičský průkaz, sepsali oznámení přestupku a po poučení mu zajistili lékařské vyšetření v nemocnici.

Řidiče vozu zn. Audi zastavila dnes dvě minuty po půlnoci hlídka kosteleckých policistů. Šestadvacetiletý mladík projížděl městem  a při běžné silniční kontrole u něj muži zákona provedli test na přítomnost návykových látek, který byl pozitivní. Řidič se po poučení podrobil lékařskému vyšetření v nemocnici. Policisté mladíkovi na místě zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a sepsali oznámení o přestupku.

por. Mgr. Alena Kacálková
3. srpna 2015

 

vytisknout  e-mailem