Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zákony a řidiči

Nedodržují nařízení 

        V pondělí 13. září letošního roku byl ve 23.45 hodin kontrolován v Janovicích nad Úhlavou řidič 32 letý muž z Horažďovicka, který řídil osobní automobil. Řidič při kontrole nepředložil policistům řidičský průkaz. Šetřením policie bylo následně zjištěno, že podle rozhodnutí Městského úřadu v Nepomuku má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce dubna na dobu 6 měsíců. Policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení a muž převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
    V sobotu 11. září 2010 ve 14.00 hodin řídil 33 letý muž se Strakonicka motocykl. zn. Yamaha po komunikaci č. I/22 ve směru od Strakonic a před Horažďovicemi při projíždění levotočivé zatáčky vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do oplocení firmy. Řidič se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 2,09 a opakovaně 2,15 promile alkoholu. Řidič byl s lehkým zraněním ošetřen v nemocnici a odmítl odběr krve. Výše škody činí 35 000 Kč.
     V pondělí 13. září 2010 v 2.15 hodin řídil 20 letý muž z Klatovska vozidlo zn. Peugeot 106 v Klatovech po ulici Domažlické a na kruhovém objezdu při otáčení narazil levou přední částí vozidla do betonových obrubníků při vnitřní části objezdu. Na místo dopravní nehody se dostavili policisté a řidič byl vyzván k provedení dechové zkoušky, což odmítl. Dalším šetřením policisté zjistili, že muž nevlastní žádné řidičské oprávnění, kdy majitel automobilu svěřil řízení motorového vozidla osobě, která nevlastní žádné oprávnění. Škoda činí 7 000 Kč a ke zranění osob nedošlo. Uvedení muži se dopustili několika přestupků, které budou předány na městský úřad.
 

vytisknout  e-mailem