Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Výrobce pervitinu skončil ve vazbě

POSTŘEKOV – Kriminalisté po několikaměsíční intenzivní činnosti zadrželi a obvinili šestadvacetiletého muže. V místě bydliště přechovával i samopaly. 

     Dne 3. listopadu 2021 domažličtí kriminalisté po několikaměsíční intenzivní činnosti a shromažďování důkazů zadrželi v obci Postřekov ve spolupráci se zásahovou jednotkou šestadvacetiletého muže.  Ten minimálně od května letošního roku do současné doby vyrobil pomocí prekursorů a nezjištěných léků s obsahem efedrinu, které kupoval, a věcných nástrojů drogu pervitin a tuto drogu měl dále poskytovat dalším osobám v místě svého bydliště v Postřekově. Při domovní prohlídce byly nalezeny věci k výrobě drogy pervitin, několik kusů injekčních stříkaček, skleněný tál, na kterém byla zjištěna krystalická látka vykazující přítomnost metamfetaminu a efedrinu a zelená rostlinná sušina. Kriminalisté zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Státnímu zástupci podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud návrh státního zástupce akceptoval, a tak je již obviněný umístěn ve vazební věznici. Hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až deset let.
     Dále kriminalisté zjistili, že obviněný přechovával v místě bydliště dva samopaly vzor 61 Škorpion se zásobníky a náboji, ačkoliv není držitelem zbrojního průkazu. Ve věci zahájili v souvislosti s tím úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené ozbrojování a na případu dále pracují.

por. Mgr. Dagmar Brožová
9. listopadu 2021

Odkazy do noveho okna

Domovní prohlídka - Postřekov

Domovní prohlídka - Postřekov 

Detailní náhled

Domovní prohlídka - Postřekov

Domovní prohlídka - Postřekov 

Detailní náhled

Domovní prohlídka - Postřekov

Domovní prohlídka - Postřekov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem