Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vyhlášení veřejné sbírky

PLZEŇSKÝ KRAJ – Krajské ředitelství ve spolupráci s Křesťanskou policejní asociací vyhlásilo veřejnou sbírku na podporu bývalého kolegy. 

     Na počátku února loňského roku řídil náš tehdy jednadvacetiletý kolega Jan Bartička, služebně zařazen na oddělení silničního dohledu odboru služby služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, osobní vozidlo po silnici na jižním Plzeňsku. Jel domů, aby se připravil na odpolední službu. Domů však nedojel. Na namrzlé vozovce dostal smyk a střetl se s nákladním vozidlem. Mladý a nadějný policista utrpěl při nehodě velmi vážná zranění. 
     Dosud naprosto zdravý a vitální muž byl po dopravní nehodě několik týdnů v bezvědomí a jeho stav si vyžádal následnou dlouhodobou hospitalizaci v nemocničních a léčebných zařízení. Zranění byla tak závažná, že se s trvalými následky stále léčí a jeho zdravotní stav vyžaduje nepřetržitou péči rodičů, bez které se v dalších letech svého života neobejde. Nepříznivý vývoj zdravotního stavu mu neumožňuje nadále plnit poslání policisty. V současné době je kvůli trvalým následkům plně odkázán na pomoc svých nejbližších. Rodina se tak nečekaně dostala do složité, psychicky a fyzicky vyčerpávající situace. Denně musí řešit řadu nepříjemných a finančně náročných problémů. Z těchto důvodů se Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje rozhodlo pomoci a ve spolupráci s Křesťanskou policejní asociací vyhlásilo veřejnou sbírku. Je vyhlášena od 10. června 2022 do 30. září 2022. 

Číslo účtu: 308429030/0300
Variabilní symbol: 158

Jestliže i Vy chcete projevit podporu a solidaritu, můžete do sbírky přispět převodem nebo vkladem finanční částky. Upřímně děkujeme. 

por. Mgr. Dagmar Brožová
27. června 2022

vytisknout  e-mailem