Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání na Stříbrsku

Pachatel odnesl kamna, rychlovarné konvice a další věci  

     Včerejšího dne přijali stříbrští policisté oznámení o vloupání do několika rekreačních chat v Máchově údolí a do rodinného domu v obci Černošín.
     V rekreační oblasti se dosud neznámý pachatel pohyboval mezi 15. a 23. lednem letošního roku. Postupně vnikl do několika chat, které prohledal a odnášel, co se dalo. Z jednoho objektu si odnesl hliníkové štafle, zahradní kolečko, vysavač listí, drobné nářadí, krbová kamna, chladničku s mrazákem, mikrovlnou troubu, vysavač, kuchyňskou váhu a cestovní fén. Z dalšího odnesl litinová krbová kamna, vzduchovou pušku, elektrickou pračku, sadu nerezových hrnců, rychlovarnou konvici, dvou plotýnkový vařič, mikrovlnou troubu a další vybavení kuchyně. Z poslední chaty, kterou nezvaný host navštívil, odcizil hliníkový žebřík, dva vatové kabáty, šicí stroj, krbová kamna, lednici, rychlovarnou konvici, různé elektrické nářadí a patnáct lahví s pivem. Policisté na místě zjistili, že pachatel vnikl do dalších čtyř chat, proto nyní zjišťují, komu rekreační objekty patří, co bylo odcizeno a jakou škodu pachatel způsobil. Stříbrští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání několika přečinů, a to krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
     Škodu za více než 36 000 korun způsobil dosud neznámý pachatel také v Černošíně, kde vnikl do jednoho rodinného domu poté, co poškodil skleněnou výplň dveří. Z domu, který prohledal, si odnesl finanční částku ve výši 10 000 korun, 2 digitální fotoaparáty a zlaté a stříbrné šperky. I v tomto případě se pachatel dopustil několika přečinů, a to porušování domovní svobody a krádeže. Stříbrští policisté nyní intenzivně pátrají po pachatelích a odcizených věcech.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
25. 1. 2012

vytisknout  e-mailem