Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vidíme se!

PLZEŇSKÝ KRAJ - Reflexní prvky vám mohou zachránit život. 

Na území celého Plzeňského kraje probíhají v těchto dnech akce zaměřené na chodce a cyklisty, tedy na nemotorizované účastníky silničního provozu, kteří bývají v dopravě nejvíce ohroženi. Podzimní počasí, kdy je zhoršená viditelnost a celkové povětrnostní podmínky, může negativně přispět ke zvýšené dopravní nehodovosti. Na řidiče čeká v tomto období celá řada možných úskalí – mlhy, déšť, mokrá a kluzná vozovka, která výrazným způsobem prodlužuje brzdnou dráhu a v neposlední řadě také chodci, kteří, pokud nejsou vybaveni reflexními prvky, bývají pro řidiče vozidel v tomto počasí velmi špatně viditelní. Doporučujeme tedy všem nemotorizovaným účastníkům silničního provozu, aby byli vybaveni prvky z reflexního materiálu a dbali zvýšené opatrnosti v případech, když se pohybují po vozovce.

Dopravní policisté společně s preventisty rozdávají při běžném výkonu služby i plánovaných dopravně bezpečnostních akcích chodcům reflexní pásky, samolepky, potahy na batohy či školní tašky, reflexní samolepky na jízdní kola či nákupní tašky s reflexním pruhem.  

Jedna z těchto akcí proběhla včerejšího dne (18. října 2016) u Základní školy v Kaznějově, kde policisté upozorňovali zejména žáky na zásady správného chování v silničním provozu a dávali dětem předměty s reflexními prvky.

 

por. Mgr. Pavla Burešová
19. října 2016

vytisknout  e-mailem