Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Usedli za volant pod vlivem alkoholu

Od počátku roku policisté OOP Domažlice přistihli za volantem 14 řidičů, kteří se před jízdou posilnili alkoholem.  

Policejní orgán OOP Domažlice ve zkráceném přípravném řízení sdělil 42letému muži z Domažlicka podezření ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého  se muž dopustil tím, že dne 22. února 2009 půl hodiny po půlnoci,  po předchozím požití alkoholických nápojů při masopustní zábavě,  řídil   po místní komunikaci od restaurace Špilarka v obci Postřekov směrem na obec Mlýnec motorové vozidlo Škoda Felicia. Následně se ho pokusila zastavit a zkontrolovat policejní hlídka. Na výzvy k zastavení vozidla však nereagoval a ujížděl před hlídkou policie po polní cestě směrem k Vranímu vrchu. Po ujetí cca 1 kilometru vozidlo zastavil a utíkal před hlídkou do lesa. Byl však dostižen a zajištěn. Provedenou dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 1,51 promile alkoholu v krvi. Po provedeném zkráceném přípravném řízení byl okresní státní zástupkyní v Domažlicích podán návrh na potrestání podezřelého k Okresnímu soudu v Domažlicích.

Podezření z trestných činů Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a Ohrožení pod vlivem návykové látky si na policejní služebně v Domažlicích vyslechl také 25letý občan Slovenské republiky, který pracuje na Domažlicku jako dělník. Podezřelý dne 1. března 2009 po čtvrté hodině ranní řídil v Domažlicích osobní vozidlo VW Golf po předchozím požití alkoholických nápojů a bez příslušného řidičského oprávnění. Dechovou zkouškou mu policisté naměřili 1,43 promile alkoholu v krvi. Policisté vozidlo zajistili s tím, že bude podán návrh na jeho propadnutí.

Dalším hříšníkem, kterému dnes policisté OOP Domažlice sdělili podezření z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky je 23letý občan Bulharska. Policisté z místního obvodního oddělení jej dne 1. března 2009 kolem třetí hodiny ranní kontrolovali v domažlické  Masarykově ulici  při  řízení osobního motorového vozidla  Renault 19.  Řidič se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní  s výsledkem 1,10 promile alkoholu v krvi.

Od počátku letošního roku policisté domažlického obvodního oddělení přistihli za volantem celkem 14 řidičů, kteří se před jízdou posilnili alkoholem, z toho sedmi řidičům zadrželi na místě řidičský průkaz a zajistili tři vozidla. V souvislosti s požitím alkoholických nápojů bylo mimo jiné  šest osob dopraveno  do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.


 nprap. Vladislava Čejková

 

vytisknout  e-mailem