Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Série krádeží objasněna

PLZEŇ - Trestnímu stíhání čelí dva pachatelé, kteří se v loňském roce dopustili série krádeží na různých místech našeho krajského města. 

     Plzeňští kriminalisté od loňského června usilovně pracovali na případu sériových krádeží věcí, finanční hotovosti, cenností, které se staly na různých místech našeho krajského města a v různých časových úsecích. Páchaná trestná činnost se postupně rozkrývala při nahlášených neoprávněných vniknutí, a to v bytových domech, kancelářích komerčních budov a v nákupních centrech. Získané a prověřené poznatky přivedly policisty na stopu dvou konkrétních pachatelů, které vypátrali a zadrželi. Jako nezvaní návštěvníci "brali vše, co jim padlo pod ruku". Jednou se jednalo o zahradní gril, finančí hotovost, šperky, oblečení, obuv, elektroniku nebo peněženku s rozmanitým obsahem cenností. Dále kriminalisté zjistili, že některé spáchané skutky byly spáchány nejen jejich společným jednáním, ale i samostatně. Výše popsaným jednáním byla způsobena celková hmotná škoda poškozeným ve výši necelých 150 000 korun. 

     Kriminalisté dne 12. února 2019 zahájili trestní stíhání 31letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádež, pokračujícího přečinu krádež v jednočinném souběhu s pokračujícím přečinem porušování domovní svobody, přečinu neoprávněné optaření, padělání a pozměnění platebního prostředku, dílem dokonaným a z části dílem ve stádiu pokusu spáchaných částečně samostatným jednáním a částečně formou spolupachatelství. Dále zahájili trestní stíhání 47letého muže, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu krádež v jednočinném souběhu s přečinem poškození cizí věci dále v jednočinném souběhu s pokračujícím přečinem porušování domovní svobody spáchaných částečně samostatným jednáním a částečně formou spolupachatelství. Oba pachatelé se takového jednání dopustili i přesto, že již byli v minulých letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzeni. V současné době oba muži vykonávají trest odnětí svobody za jinou trestnou činnost.

nprap. Veronika Hokrová
22. února 2019

vytisknout  e-mailem