Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Prodávala padělky

DOMAŽLICE - Domažličtí kriminalisté sdělili obvinění ženě, u které zajistili v jejím bytě celkem 182 kusů výrobků neoprávněné označené ochrannými známkami. Jednalo se o dámské a pánské oblečení a sportovní obuv, které žena skladovala a měla určené k dalšímu prodeji. 

     Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality územního odboru Domažlice dne 23. června 2022 sdělili obvinění sedmapadesátileté ženě ze spáchání přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Ta měla v období nejméně od měsíce září minulého roku do konce měsíce února letošního roku v obci Domažlice, vědomě nabízet prostřednictvím sítě internet na jednom z internetových portálů pod svým profilem v prodejní skupině, ve které je jedinou správkyní, zboží neoprávněné označené ochrannými známkami celosvětově známých firem.   

     V rámci prověřování a po posouzení od majitelů ochranných známek bylo zjištěno, že se jedná o padělky originálních výrobků. Koncem měsíce února letošního roku pak kriminalisté u dotyčné ženy zajistili v jejím bytě celkem 182 kusů výrobků neoprávněné označené ochrannými známkami, kdy se jednalo o dámské a pánské oblečení a sportovní obuv, které žena skladovala a měla určené k dalšímu prodeji.

     V případě prokázání viny pak obviněné ženě hrozí za tento čin trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci. Případ nadále vyšetřují domažličtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality.  

nprap. Barbora Šmaterová, DiS.
27. června 2022

vytisknout  e-mailem