Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté ve školce

PLZEŇ – Plzeňští policisté navštívili Hudební školku. Preventivní program s policejními ukázkami zaujal nejen paní učitelky, ale především budoucí školáky. 

Policisté oddělení hlídkové služby ve spolupráci s oddělením tisku a prevence navštívili děti z Hudební Mateřské školky v Plzni Skvrňanech, pro které si připravili preventivní program včetně ukázky služebního vozidla a výstroje a výzbroje.

Beseda se uskutečnila na zahradě v areálu školky. Pro děti jsme připravili dvě stanoviště. Na prvním stanovišti si budoucí školáci mohli prohlédnout služební vozidlo a zapnout si majáčky nebo houkačku, jak to děti samy nazvaly. Policista jim dále vysvětlil, k čemu se používají jednotlivé části výzbroje. Děti si vyzkoušely například helmu nebo neprůstřelnou vestu. Na druhém stanovišti si s dětmi povídala policistka, která jim vysvětlila, jak se mají chovat na ulici, kdyby je oslovila cizí osoba nebo jak se mají zachovat, kdyby našly na hřišti injekční stříkačku. Policistka s dětmi probrala i dopravní výchovu.

Na závěr děti dostaly malé dárečky. Celá akce se povedla, počasí nám přálo a všichni byli spokojení.

nprap. Michaela Raindlová

vytisknout  e-mailem