Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pozor na podvodníka, láká na falešný inzerát při pronájmu bytové jednotky

PLZEŇ - Policisté obvodního oddělení Plzeň-střed řeší případ podvodného jednání při pronájmu bytu. Poškozený přišel o necelých 13 000 korun. 

     Plzeňští policisté prověřují podvodné jednání neznámého pachatele, který připravil mladého muže ze severního Plzeňska o tisíce korun. Muž na inzertním portálu zareagoval na výhodný inzerát týkající se nabídky pronájmu bytu v Plzni v Radobyčické ulici. Prostřednictvím emailové komunikace, kde podvodník vystupoval pod jménem " Renata Bartova" (bytem v zahraničí), domluvil nájem bytu. Dne 22. března 2019 zaslal finanční hotovost ve výši 410 liber na zahraniční účet.  Po připsání finančních prostředků na účet pronajímatele mělo dojít k zaslání dalších pokynů včetně klíčů k pronajaté nemovitosti, což se však doposud nestalo, kontaktní osoba na uvedené emailové adrese nereaguje a finanční hotovost poškozenému doposud vrácena nebyla. Policisté se případem zabývají a po pachateli pátrají.

    Policisté varují před podobnými a v dnešní době rozšířenými podvody nejen při pronájmech bytů, koupě nemovitosti nebo třeba automobilu. Buďte velmi obezřetní, pokud vaše peníze bez osobního jednání s prodejcem, pronajímatelem nebo majitelem zasíláte „předem“ na zahraniční účty. V mnoha případech na sebe kontaktní osoby neposkytují telefonický kontakt a uvádí pouze emailovou adresu, a že nabízenou bytovou jednotku nabyly v dědictví. V mnoha případech se jedná o falešné e-mailové adresy podvodníků, neexistující bytové jednotky a vaše peníze již nikdy neuvidíte.

nprap. Veronika Hokrová
16. dubna 2019

vytisknout  e-mailem