Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pochod v Plzni

PLZEŇ - Policisté řešili v rámci bezpečnostního opatření jeden přestupek a jeden trestný čin. 

     Z důvodu ohlášeného veřejného shromáždění, které bylo svoláno na pondělí 28.10.2013 do Plzně, realizovalo Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje bezpečnostní opatření k zajištění ochrany osob a majetku, klidu a veřejného pořádku a bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
     Na základě učiněného oznámení o konání shromáždění, které bylo doručeno zástupcům Úřadu městského obvodu Plzeň 3, jsme spolupracovali s místní samosprávou, dopravními podniky, městskou policií a ostatními složkami integrovaného záchranného systému.
      Rozsah přijatého opatření byl stanoven s ohledem na zajištění bezpečnosti osob, ochrany majetku, veřejného pořádku a v neposlední řadě i plynulosti a bezpečnosti silničního provozu. Z tohoto důvodu se jej zúčastnili nejenom policisté pořádkové, dopravní a kriminální služby, ale i pořádková jednotka, zásahová jednotka, policisté z oddělení služební kynologie, antikofliktní tým, cizinecká policie a letecká služba Policie ČR. Po vyhodnocení získaných informací a vzhledem k předpokládanému počtu účastníků pochodu i dalších možných přihlížejících osob, bylo policejní opatření obdobného rozsahu jako v srpnu letošního roku.
     Policisté se ve městě věnovali ještě před počátkem shromáždění příjezdovým místům účastníků, možným rizikovým místům a bezpečnostní situaci ve městě, tak aby nedošlo k jakémukoli narušení vnitřního pořádku ještě před samotným konáním akce. Maximální pozornost si vyžádalo i zabezpečení běžného dopravního provozu.
     Pochod s přibližně 70 účastníky a 120 přihlížejícími se konal dle oznámení od 14 hodin a po 15 hodině byl svolavatelem ukončen. V přímé souvislosti s pochodem jsme nezaznamenali žádné protiprávní jednání, nicméně v rámci bezpečnostního opatření řešili policisté 1 přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi a 1 trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
     V současné době nadále analyzujeme audiovizuální nahrávky, pořízené dokumentační materiály a další náležité podklady, na jejichž základě bychom mohli zaznamenat případné protiprávní jednání.
      Z hlediska vyhodnocení celkových ekonomických nákladů lze v současné době konstatovat, že se bude jednat řádově o stovky tisíc korun. Podklady pro vyčíslení celkové sumy jsou nyní zpracovávány ekonomy a výsledky budou známy v následujících dnech. Předpokládáme, že budou obdobné jako finanční prostředky, které byly vynaloženy v souvislosti s letošním srpnovým pochodem a překročily milion korun.
 
 
 
por. Bc. Jana Tomková
31.10.2013
 

vytisknout  e-mailem