Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Objasnění případů vloupání

Skvělá práce policistů 

Domažlickým kriminalistům se podařilo objasnit vloupání do osobního vozidla Škoda Fabia, k němuž došlo dne 15. července 2010 v odpoledních hodinách na parkovišti před hřbitovem v obci Staňkov.  Tento čin má na svědomí 56letý muž z Příbramska. Výše uvedený den vlastním šroubovákem rozbil skleněnou výplň pravých předních dveří vozidla a následně z něj odcizil  zavazadlo s peněženkou, ve které se nacházela finanční hotovost ve výši 700 korun a občanský průkaz poškozené. Poškozeným vznikla jeho jednáním škoda 2 000 korun.  Policejním komisařem mu bylo  sděleno podezření z přečinu krádež, za který mu hrozí až dvě léta odnětí svobody.

Policistům z domažlického obvodního oddělení se podařilo dopadnout pachatele, který má v Domažlicích na svědomí dva případy vloupání. Je jím 32letý muž z Domažlicka. Počátkem července letošního roku po vypáčení vchodových dveří vnikl do zahradního altánu v ulici  Hruškova, ze kterého odcizil potraviny a nápoje. Ve druhé polovině července v chatové oblasti Na Hvízdalce poškodil   petlici na vstupních dveřích chaty. Následně rozbil dřevěnou výplň těchto dveří a vnikl do chaty, odkud odcizil 1,5 l láhev minerální vody, skládací kombinační kleště,  zavírací nůž, ruční svítilnu, 1  roli alobalu,  hrací karty a  balení vlhčených ubrousků. Poškozeným svým jednáním způsobil škodu cca 4 000 korun.

Podezřelý se tohoto činu dopustil i přes to, že byl v posledních třech letech pro trestný čin krádeže odsouzen, a to rozsudky Okresního soudu  v Domažlicích a v Chomutově.  Policisté mu sdělili podezření z přečinů krádež a porušování domovní svobody a ve věci vedou zkrácené přípravné řízení.
 

nprap. Vladislava Čejková

vytisknout  e-mailem