Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nepoučitelná zlodějka

SUŠICKO – Sušičtí policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku jednatřicetileté ženě ze Sušicka. Ta kradla peníze, boty, elektroniku i šperky. 

Policejní inspektor z obvodního oddělení Sušice sdělil podezření ze spáchání přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku jednatřicetileté ženě ze Sušicka. Ta se nejméně v měsíci únoru a březnu letošního roku dopustila několika majetkových trestných činů.

V polovině února v ranních hodinách odcizila v nestřeženém okamžiku v jednom baru v Sušici z barového pultu volně položenou peněženku v hodnotě jeden tisíc korun s finanční částkou 700 korun a platební kartou. Pomocí odcizené platební karty se pak pokusila během několika dní ve třech případech z různých bankomatů v Sušici o neoprávněné výběry v celkové výši 26 tisíc korun, přičemž veškeré transakce byly zamítnuty.

V měsíci březnu se ve večerních hodinách nechala schovaná uzamknout v jednom z obchodních domů v Sušici a poté z prodejních prostor odcizila jeden pár sportovních bot a tablet o celkové hodnotě téměř 18 tisíc korun. Svým pohybem však aktivovala zabezpečovací zařízení a následně byla v prodejně zadržena pracovníkem bezpečnostní agentury.

Dále koncem měsíce března v bytě své příbuzné v Sušici, kde byla na návštěvě, odcizila společně se svým dalším příbuzným tři kusy prstenů ze žlutého kovu v celkové hodnotě 16 500 korun. Prsteny následně prodali za částku 4 tisíce korun, kterou si rozdělili. Jednání příbuzného řeší policisté z obvodního oddělení Sušice jako samostaný případ. 

Uvedených jednání se podezřelá žena dopustila i přesto, že byla za přečin krádež v posledních třech letech odsouzena a potrestána. Případem se nadále zabývají sušičtí policisté. 

por. Barbora Šmaterová, DiS.
19. dubna 2023

vytisknout  e-mailem