Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Mrtvola neznámé totožnosti

PLZEŇSKÝ KRAJ - Kriminalisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje se touto cestou obrací na veřejnost s žádostí o spolupráci při zjištění totožnosti neznámé mrtvoly. 

Případem podezřelého úmrtí se zabývají policisté z odboru obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování od letošního února. 
N
a tísňové lince jsme konkrétně 18. 2. přijali oznámení o nálezu mrtvoly na vymýceném pozemku v blízkosti ulice Pod Sylvánem v Plzni. Na místě policisté zjistili, že se jedná lidské kosterní ostatky ve značném stadiu rozkladu. Neboť nemohlo být zpočátku vyloučeno, že osoba zemřela násilnou smrtí, převzali si případ krajští kriminalisté, kteří nařídili provedení soudní pitvy. Hned na začátku prověřování provedli policisté šetření v okolí místa nálezu ostatků, kde se zdržovala komunita lidí bez domova. Toto šetření však nepřineslo do případu žádné relevantní informace. Kriminalisté si vyžádali provedení genetického zkoumání, ale ani na jeho základě se nepodařilo zjistit, komu kosterní ostatky náleží. Následně bylo zažádáno provedení facilní rekonstrukce lebky neznámé mrtvoly, pomocí níž byla stanovena přibližná podoba zemřelé osoby. 

Ze závěrů soudní pitvy a facilní rekonstrukce vyplývá, že se jednalo o ženu bílé rasy, ve věku mezi  35 - 40 lety, drobné postavy – výšky okolo 165 cm. Jelikož byla u zemřelé zjištěna skolióza, dá se předpokládat, že žena chodila shrbená a nakloněná na pravou stranu. Dotyčná měla krátké hnědé vlasy o délce 10-15 cm, měla nápadný nos zakřivený z přímého pohledu na levou stranu a zanedbaný chrup. V době smrti měla na sobě světlé tepláky a zelený svetr. 

Z výsledků soudní pitvy, kromě toho, že nebylo zjištěno cizí zavinění, rovněž vyplývá, že žena zemřela v intervalu mezi šesti až osmi měsíci před nalezením jejích ostatků. Smrt tedy nastala v období letních měsíců až září roku 2021. 

Případem se i nadále zabývají kolegové z odboru obecné kriminality, kteří by uvítali jakékoli informace ke zjištění totožnosti mrtvé ženy. Pokud byste k ženě na obrázcích měli nějaké poznatky, obraťte se na tísňovou linku 158 nebo se dostavte na nejbližší policejní služebnu.  

Za vaši spolupráci předem děkujeme.    

mjr. Mgr. Pavla Burešová
7. října 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem