Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krajská dopravně bezpečnostní akce

KARLOVY VARY - Součinnostní akce typu „X"  

Dne 18.6.2009 proběhla v západních Čechách  dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na kontrolu dodržování dopravní značky STOP u železničních přejezdů, měření rychlosti, kontroly řidičů na alkohol, technického stavu vozidel, dovozu nelegálního odpadu, pátrání po osobách, věcech a vozidlech, vážení vozidel a kontrolu sociálních předpisů.
Na Karlovarsku s dopravními policisty spolupracovali a na akci se podíleli  pracovníci drážní inspekce územní skupiny Plzeň a pracovníci centra služeb pro silniční dopravu- pracoviště  K.Vary.  Dopravním  policistům zdatně pomáhali a na akci se zúčastnili také žáci Školícího policejního střediska z Domažlic.
Během pětihodinové  akce zkontrolovali policisté  téměř 200 vozidel, zjistili 33 přestupků,  uložili pokuty ve výši 22 500 Kč. Na Sedlecké a Jáchymovské ulici v Karlových Varech porušilo pět řidičů  předepsanou rychlost,  šest řidičů nerespektovalo dopravní značku STOP, umístěnou před železničním přejezdem u obce Mírová. Devět řidičů nepoužilo bezpečnostní pásy. U sedmi vozidel byl nevyhovující technický stav, jeden řidič neměl u sebe řidičský průkaz, dva řidiči nákladních souprav nedodrželi bezpečnostní přestávky a doby jízdy.

     
     

 

vytisknout  e-mailem