Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kradl v chatové oblasti

Pachatel k vloupání použil žebřík i větev 

Dosud neznámý pachatel se vloupal do dvou rekreačních chat na Blovicku. Stalo se tak v době od 12. června 18:00 hodin do 13. června 15:30 hodin.
U první chaty zloděj vypáčil nalezenou kovovou trubkou dveře do sklepa, odkud odcizil elektrickou pilu. Hned poté rozbil větví okno na verandu a vnikl do chaty. Tu prohledal a s sebou si odnesl set top box, satelitní přijímač, DVD přehrávač, tři láhve alkoholu, slunečnicový olej a pět kusů instantních polévek.
Lapkova toulka krajem pokračovala k druhé chatě. U té se sice pokusil vyštípat dřevěné vchodové dveře, ale do objektu se mu vniknout nepodařilo. Proto přesunul svou pozornost na dveře u sklepa. Vypáčil dosický i visací zámek a zevnitř vyjmul dřevěný žebřík, pomocí kterého vylezl na balkón. Do obytných místností chaty se pak dostal vypáčení zámků u balkónových dveří. Vnitřní prostor prohledal, vyházel věci ze skříní a odcizil set top box, radiomagnetofon, vrtačku a jeden textilní, paličkovaný obraz.
Celková škoda přesáhla částku 11 000,- korun. Policisté provedli ohledání místa činu, případ zaevidovali a po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
por. Bc. Libor Pilař
15. června 2011

vytisknout  e-mailem