Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dvě dopravní akce na Klatovsku

Před jízdou užili alkohol 

     Na teritoriu Klatovska proběhla v sobotu 13. března od 22.00 hodin do 14. března 2010 do 4.00 hodin okresní dopravně bezpečnostní akce k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení nepříznivého vývoje dopravní nehodovosti a zlepšení dopravní kázně na komunikacích.          
Kontroly byly zaměřeny na řidiče, kteří užili před jízdou návykové látky, dále na užití bezpečnostních pásů a zádržných systémů, na technický stav vozidel, na pátrání po hledaných osobách, odcizených věcech a motorových vozidlech.       
Akce se zúčastnilo celkem 21 policistů. Zjištěno bylo 6 dopravních přestupků a uloženy blokové pokuty ve výši 1 900 Kč. Při kontrolách byli zjištěni tři řidiči pod vlivem alkoholu.
     V sobotu 13. března 2010 ve 22.30 hodin byl kontrolován v Horažďovicích na ulici Třebomyslické řidič 36 letý muž z nedaleké obce, který řídl vozidlo zn. Peugeot 405. Řidič byl vyzván k provedení dechové zkoušky a alkoholtester zjistil 1,47 promile alkoholu.
         Další řidič 34 letý muž z Klatovska byl kontrolován ve 23.05 hodin v obci Běšiny. Muž řídil vozidlo zn. Škoda Octavia. Podrobil se dechové zkoušce a alkoholterter zjistil 1,18 promile alkoholu. V uvedených dvou případech řidiči souhlasili s lékařským vyšetřením a odběrem krve.
Policisté řidičům zadrželi řidičské průkazy. Uvedení dva řidiči jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.    
     V Železné Rudě byl v sobotu ve 22.45 hodin kontrolován cizinec 23 letý muž, který řídil vozidlo zn. Opel. Dechovou zkouškou bylo zjištěno 0,10 promile alkoholu. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku.
 
DBA - republiková
          Na Klatovsku proběhla dopravně bezpečnostní akce TISPOL v době od středy 10. do pátku 12. března 2010 zaměřená na kontroly nákladních vozidel.  Akce se zúčastnilo celkem 14 policistů. Zjištěno bylo 27 dopravních přestupků a uloženy blokové pokuty ve výši 7 300 Kč.         
 

vytisknout  e-mailem