Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dva řidiči porušili zákazy činnosti

KLATOVSKO - Nesmí řídit motorová vozidla a mařili výkon úředního rozhodnutí. 

Policisté v rámci dohledu nad silničním provozem v úterý 6. září letošního roku při kontrolách řidičů zjistili dva, kteří nedodrželi uložené zákazy činnosti.

Policisté z obvodního oddělení v Sušici před desátou hodinou dopoledne zastavili na ulici Komenského řidiče s vozidlem značky VW Polo. Místní šestačtyřicetiletý muž řídil vozidlo, i když má trestním příkazem Okresního soudu v Domažlicích uložen trest, kdy nesmí řídit motorová vozidla od měsíce dubna 2021 na 36 měsíců.

Muž se podrobil testu, zda není pod vlivem návykových látek a tento měl pozitivní na konopí, amfetamin a metamfetamin i opiáty. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření i odběru krve.

Po Klatovech řidič s vozidlem značky VW Golf po Klatovech. Dvacet minut po jednadvacáté hodině byl policisty z obvodního oddělení zastaven na ulici Nádražní. Policisté zjistili, že dvaačtyřicetiletý muž ze Svitavska má trestním příkazem Okresního soudu Plzeň-sever uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce srpna 2022 na 26 měsíců.

Policie v uvedených případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

nprap. Dana Ladmanová

8. září 2022

vytisknout  e-mailem